Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παράδειγμα προς μίμηση

ΟΤΑΝ η χώρα μας ξεπεράσει την κρίση, σίγουρα τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Θέλουμε δεν θέλουμε, με τις όποιες σφοδρές συντεχνιακές συγκρούσεις, εφόσον έχουμε μπει στη δίνη της Τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε.), θα «κολυμπήσουμε» μέχρι εξαντλήσεως για να φτάσουμε στη «στεριά», σε υπήνεμο λιμάνι? Διαφορετικά?
ΗΔΗ ελαφρά δείγματα μεταστροφής σε παλιές και αξεπέραστες νοοτροπίες, φαίνονται δειλά – δειλά  στο προσκήνιο. Καταρχάς οι απολογισμοί και ισολογισμοί Δημόσιων φορέων πληθαίνουν, κάτι που ήταν αδιανόητο μέχρι πρότινος, έστω κι αν υπήρχαν σχετικοί νόμοι. Αλλά και «ανάρτηση» στο διαδίκτυο της περιουσιακής κατάστασης υποψήφιου περιφερειάρχη (Ηπειρος, epirusgate, 14/9), ώστε οι πολίτες να ξέρουν με τι «μπήκε» και με τι θα «βγει», είναι μια πράξη όχι μόνο πολιτική, αλλά έντιμη και ειλικρινής:
«Σας δίνω σήμερα την πλήρη ανάλυση των προσωπικών περιουσιακών μου στοιχείων αλλά και της οικογένειάς μου και τη δήλωση «πόθεν έσχες» που έχω καταθέσει στα αρμόδια όργανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου». Τα παραπάνω δημοσιοποίησε στη μεγάλη διαδικτυακή «πύλη» της Ηπείρου ο κ. Βαγγέλης Αργύρης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου -ο οποίος συνεχίζει: «Αυτό πιστεύω ότι αποτελεί υποχρέωση όλων όσων διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας, για να μπορέσουμε να χτίσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και να δώσουμε την πραγματική αξία και ουσία της πολιτικής ως διαδικασία έμπνευσης, δημιουργίας και προσφοράς. Πρέπει όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν «πώς μπαίνουν και πώς βγαίνουν» από την πολιτική όσοι διεκδικούν την ψήφο τους. Ελπίζω και εύχομαι ότι αυτός θα είναι και ο στόχος όλων των άλλων υποψηφίων».
ΘΑ ΒΡΕΙ, άραγε, μιμητές ή ο παλαιοκομματισμός θα θριαμβεύσει και πάλι;

Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα