Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

?Υπάρχει ρόλος για πολλούς υπουργούς?

Αθήνα
´Υπάρχει ρόλος για πολλούς υπουργούς´ δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- την ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί από τον πρωθυπουργό ´εντάσσεται και ο συντονισμός των προσπαθειών για την απεμπλοκή επενδύσεων, ειδικότερα μάλλον όσων επενδύσεων ενσαρκώνουν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης´.
´Ο Θόδωρος Πάγκαλος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που ασκεί εδώ και 11 μήνες. Οσον αφορά στις αρμοδιότητες για τις επενδύσεις, θα οριστούν τις επόμενες μέρες´ υποστήριξε ο Γ. Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι ο Θ. Πάγκαλος έχει ένα γενικότερο ρόλο και ότι σε αυτό το πλαίσιο εξέδωσε και την ανακοίνωση αυτή.
Ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι ο Χάρης Παμπούκης είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα στις επενδύσεις και πρόσθεσε ότι το είδος των επενδύσεων θα εξειδικευτεί και θα οριστεί με Προεδρικά Διατάγματα, εντός των ημερών. Διευκρίνισε, δε, ότι υπάρχουν πολλά είδη επενδύσεων, «μικρές, μεγάλες, ξένες, ελληνικές, στρατηγικού ή μη χαρακτήρα» και πρόσθεσε ότι επειδή η κυβέρνηση ενδιαφέρεται άμεσα για το θέμα, θα υπάρχει εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων, ώστε και να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται.
«Και εκεί υπάρχει ρόλος για πολλούς υπουργούς» διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ανακοινώσει το όνομα του Μιχάλη Παπαϊωάννου για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Η ανακοίνωση Πάγκαλου
Ο Θ. Πάγκαλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αποσαφηνίζει τις αρμοδιότητές του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης, παίρνοντας αποστάσεις από τις ενέργειες για νομική επιτάχυνση των επενδυτικών διαδικασιών και από τις πρακτικές της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, ο Θ. Πάγκαλος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εντάσσεται «ο συντονισμός των προσπαθειών για την απεμπλοκή επενδύσεων, ειδικότερα μάλιστα όσων επενδύσεων ενσαρκώνουν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης».
Τονίζει ότι σε αυτό το πλαίσιο έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την απεμπλοκή επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επισημαίνει ότι αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η αδειοδότηση επενδύσεων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Θ.Πάγκαλος αφήνει πολιτικές αιχμές λέγοντας:
«Οι επενδυτές έχουν πλέον ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχει πολιτική βούληση».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα