Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση Παπούλια

Αθήνα
Διαχρονικές ευθύνες στην Πολιτεία για το φαινόμενο της βίας στους αθλητικούς χώρους απέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο “Για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα”.
Ο Πρόεδρος Παπούλιας έκανε λόγο για “περιστατικά τα οποία δεν μπορεί κανείς να κρίνει μόνο εντός των ορίων κάποιων αθλημάτων και τα οποία αποτελούν σημάδια και σήματα μιας
αρρωστημένης κατάστασης πραγμάτων, που τα γεννάει, αλλά και που -με κάποια διεστραμμένη ανοχή – τα χωνεύει”.
Και σημείωσε ότι η ευθύνη καταπολέμησης του φαινομένου βαρύνει την Πολιτεία, τους αθλητικούς φορείς, την Γενική Επιτροπή Διαιτησίας και τα αθλητικά σωματεία.
Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή και κατέληξε λέγοντας:
“Αν δεν είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ότι στα γήπεδα θα μπορούν να πηγαίνουν παιδιά και έφηβοι για να χαρούν και να ζήσουν τη συγκίνηση μιας ωραίας προσπάθειας, τότε είμαστε συνένοχοι διαιώνισης της απαράδεκτης κατάστασης”.
Χαρακτηριστική του ενδιαφέροντος του Προέδρου της Δημοκρατίας για το φαινόμενο ήταν η αποστροφή του προς τον υπουργό Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού Ανδρέα Λοβέρδο: “τι θα κάνουμε;”, για να απαντήσει ο υπουργός: “Θα το πατάξουμε το φαινόμενο, αλλά χρειαζόμαστε και την ομπρέλα σας”.
Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου επισήμανε στον κ. Παπούλια ότι η βία στα γήπεδα έχει αλλάξει ποιοτικά, καθώς στις τάξεις των χούλιγκαν έχουν παρεισφρύσει ομάδες αναρχικών και νεοφασιστών.
Σε επισήμανση του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου ότι η Αστυνομία δεν προβαίνει σε συλλήψεις, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν κάθε Σαββατοκύριακο το σύνολο της αστυνομικής δύναμης να βρίσκεται στα γήπεδα και επανέφερε το θέμα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα