Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά στα… σαλόνια ο στόχος του ΝΟΧ

Συσπείρωση για την επιστροφή στην Α1 και δουλειά στην υποδομή, είναι οι βασικοί στόχοι της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟΧ/ΑΝΕΚ Lines, η οποία μετά από 19 χρόνια στην κορυφαία εθνική κατηγορία, φέτος θ´ αγωνίζεται στην Α2.
Η χανιώτικη ομάδα άρχισε προχθές την προετοιμασία της για τη συμμετοχή σ´ ένα “άγνωστό” της πρωτάθλημα, με την αισιοδοξία ότι η σεζόν αυτή θα είναι μια κακή παρένθεση στην μακρόχρονη παρουσία της στο πόλο, σύμφωνα με την οποία αναμφίβολα κατατάσσεται στις κορυφαίες δυνάμεις της χώρας μας. Τα λάθη του παρελθόντος ελπίζουμε να έγιναν μαθήματα και ο Όμιλος -που έχει προσφέρει πολλές και μεγάλες διακρίσεις στον χανιώτικο και όχι μόνον αθλητισμό και από τις τάξεις του έχουν περάσει αθλητές οι οποίοι πρωταγωνίστησαν με ομάδες του κέντρου, αλλά και την εθνική μας- θα επιστρέψει στη φυσική του θέση, δηλαδή στα… σαλόνια της Α1 ανδρών.
Μετά από 9 χρόνια (έφυγε το 2001, όταν ανέλαβε καθήκοντα ομοσπονδιακού προπονητή) στο “τιμόνι” του ΝΟΧ θα βρίσκεται ο Νίκος Βλαζάκης, που θα έχει συνεργάτη τον Αλέκο Κουβαριτάκη, ενώ επέστρεψαν 5 παίκτες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αγωνιζόντουσαν σε άλλα σωματεία (Χρήστος Κωνσταντουδάκης- από Εθνικό, Δημήτρης Λαγωνικάκης-ΝΕΠ, Οδυσσέας Μπαριωτάκης-ΝΟΒΑ, Γιώργος Φράγκος-ΟΦΗ, Αντώνης Χαριτάκης-Παναθηναϊκό). Ακόμη, αποκτήθηκε ο Ηλίας Λάππας (Γλυφάδα – είναι πυροσβέστης και πήρε μετάθεση στα Χανιά), ενώ είναι πιθανόν να επαναδραστηριοποιηθεί ο “μικρός” Νίκος Βλαζάκης. Όλοι αυτοί, μαζί με τους έμπειρους (Βιζυράκης, Αυγουστιανάκης), αλλά και τους ταλαντούχους νεαρούς (Λεβεντάκης, Σολανάκης, Πρωτοπαπαδάκης, Τζεκάκης, Μουστεράκης, Μαρνελάκης) που συνεχίζουν από πέρυσι, θα επιδιώξουν την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Η πρόεδρος του ΝΟΧ, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη (που ήταν παρούσα στην προχθεσινή “πρώτη”, μαζί με τον αντιπρόεδρο του Ομίλου και έφορο ανδρικού πόλο, Σπύρο Μαραγκουδάκη), μιλώντας στα ΜΜΕ τόνισε ότι αρχίζει μια νέα προσπάθεια στο ανδρικό τμήμα, με διπλό στόχο. Αφ´ ενός να επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Α1 και αφ´ ετέρου να δώσει μεγάλο βάρος στην υποδομή, η οποία από το περασμένο καλοκαίρι “δουλεύει” υπό τις οδηγίες του Ν. Βλαζάκη. Ακόμη, είπε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για τη μείωση του χρέους το οποίο “κουβαλάει” το τμήμα και ζήτησε τη βοήθεια όλων των χανιωτών στη νέα αρχή που επιδιώκει, στηριζόμενο σε δικούς του παίκτες.  
Από την πλευρά του, ο Νίκος Βλαζάκης υπογράμμισε ότι ο ΝΟΧ έχει ξεχωριστή θέση στο χώρο του ελληνικού πόλο και είναι “υποχρεωμένος” να επιστρέψει στην Α1. Όμως διευκρίνησε ότι για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά, η Α2 είναι δύσκολη κατηγορία, με “σκληρές” έδρες και “παράξενη” διαιτησία και πρέπει η ομάδα να είναι έτοιμη και δυνατή σε όλους τους τομείς. Δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα σε παιδιά τα οποία έπαιζαν πέρυσι σε άλλους συλλόγους, αλλά και για το συνολικό ρόστερ του ΝΟΧ, το οποίο χαρακτήρισε πολύ αξιόλογο και ικανό να πετύχει το στόχο.
Ο έμπειρος προπονητής έκανε ειδική αναφορά στα τμήματα υποδομής, για τα οποία έχει την ευθύνη από το περασμένο καλοκαίρι, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στις ηλικίες 1994-95 και ζήτησε πίστωση χρόνου για να επιστρέψουν τα μικρά ηλικιακά τμήματα στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν μέχρι πρόσφατα, τονίζοντας ότι οι διακρίσεις δίνουν ώθηση στους νεαρούς αθλητές.
Εκ μέρους των παικτών μίλησαν δυο “νέοι-παλιοί”. Ο Χρ. Κωνσταντουδάκης τόνισε ότι “… γυρίσαμε αρκετά παιδιά που λείπαμε σε άλλες πόλεις με στόχο η ομάδα -από την οποία έχουμε αναδειχθεί, έχουμε περάσει ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, την πονάμε, την αγαπάμε- να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία”, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι τελικά θα τα καταφέρει. Στη δυσκολία της κατηγορίας στάθηκε ο Γ. Φράγκος, λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Έχω παίξει 10 χρόνια στην Α2, είναι μία κατηγορία που την γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Μην ακούτε Α2 και νομίζετε πως είναι εύκολα. Κρύβει δυσκολίες το πρωτάθλημα, όμως πιστεύω ότι με πολύ σκληρή δουλειά θ? ανταπεξέλθουμε. Άλλωστε έχουν επιστρέψει πολλά παιδιά, γεγονός που θα μας επιτρέψει να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα.”
* Το σύστημα διεξαγωγής και η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Α2 δεν έχουν ακόμη οριστεί, όμως ο ΝΟΧ άρχισε την προετοιμασία ώστε να είναι έτοιμος από νωρίς. Θα στηριχθεί ουσιαστικά στους 15 προαναφερόμενους παίκτες, εκ των οποίων οι δυο είναι μικροί και θα παίρνουν χρόνο συμμετοχής στα εύκολα παιχνίδια, ώστε ν´ αποκτούν εμπειρίες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα