Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιστορική πρόκληση σήμερα για τον Πλατανιά

Μία μεγάλη πρόκληση αποτελεί ο σημερινός αγώνας κυπέλλου (3.45μμ) στο δημοτικό στάδιο Περιβολίων για τον Πλατανιά αφού αν καταφέρει και αποκλείσει την Ηλιούπολη τότε στην επόμενη φάση θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό!
Θα ξαναφέρει δηλαδή τους “ερυθρόλευκους” του Πειραιά μετά από 13 χρόνια στην πόλη μας για ένα επίσημο παιχνίδι, από εκείνο το ιστορικό με τον ΟΦΗ στο οποίο νικώντας 1-0 έδωσαν τέλος στα “πέτρινα χρόνια” μιας δεκαετίας.
Επίσης θα είναι η πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια που θα έρθει ο Ολυμπιακός στο νομό μας για επίσημο παιχνίδι και 27 από την προηγούμενη φορά που έπαιξε αντιμέτωπος με χανιώτικη ομάδα -πάντα για το κύπελλο Ελλάδας με τον ΑΟΧ.
Και μόνο τα παραπάνω δείχνουν τη σημασία που έχει ο αγώνας αυτός εκτός του ότι θα βοηθήσει τους γηπεδούχους να “ρεφάρουν” για την κυριακάτικη εντός έδρας ήττα από το Ρουφ (φωτ.).
Η προετοιμασία τους ολοκληρώθηκε χθες με την τελευταία προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Περιβολίων όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση. Ο Μίκι Τσίρκοβιτς κάλεσε τους παίκτες του να παίξουν χωρίς άγχος και να καταφέρουν ό,τι δεν κατάφεραν την περασμένη Κυριακή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η αποστολή του Πλατανιά στην οποία συμμετέχει πλέον ο Κώστας Αργέντης που εξέτισε την τιμωρία του, όχι όμως και ο Ζαχαρίας Κομπογεννητάκης λόγω ενοχλήσεων που αισθάνεται στη γάμπα, είναι η εξής: Λιούρδης, Βλαχάκης, Τζανής, Τσαρτσίδης, Παληγεώργος, Μαυρομάτης, Παντελακάκης, Παπαδημητρίου, Αθανασιάδης, Σωτηρόπουλος, Μπάτζιο, Αργέντης, Λούκεζ, Μπελεβέτης, Χριστουλάκης, Μουνάφο, Μαρτσάκης, Κίτσας, Κατσικοκέρης, Μπαξεβάνης.
Πλην του Κομπογεννητάκη, από την αποστολή αποκλείστηκαν και οι Μιρτσέτα, Πότσι, Ευφραιμίδης, Ρούκας και Τσοντάκης.
Διαιτητής θα είναι ο ηρακλειώτης Γ. Φουκάκης με βοηθούς τους Λιανδράκη (Ηρακλείου) και Βλάσση (Λασιθίου) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο λασιθιώτης Μπινιχάκης και παρατηρητής διαιτησίας η Ιωάννα Κωνσταντινίδου (Δυτ. Αττικής).
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της β´ φάσης:
Σήμερα στις 15:45
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ιωνικός: Βαλιώτης Αν. (Λάρισας)
Εορδαϊκός-Καλλιθέα: Τίκας Τρ. (Καρδίτσας)
Μ. Αλέξανδρος Hράκλειας-Βέροια: Φωτιάδης Φ. (Καστοριάς)
Αναγέννηση Επανωμής-Παναιτωλικός: Γκρανάς Χρ. (Θράκης)
Κοζάνη-Θρασύβουλος: Κατσικογιάννης Αλ. (Ηπείρου)
Δόξα Κρανούλας-Εθνικός Π.: Ντίτσος Γ. (Πρέβεζας)
Παναιγιάλειος-Τρίκαλα: Δελφάκης Ι. (Αρκαδίας)
Αίας Σαλαμίνας-Πιερικός: Σελίμος Σπ. (Λακωνίας)
Παναχαϊκή-Λεβαδειακός (17:00): Μαντάκης Στ. (Ημαθίας)
Χερσόνησος-ΟΦΗ (18:00): Χατζής Γ. (Δ. Αττικής)
Αγία Παρασκευή-Εθνικός Αστέρας (18:00): Ευαγγέλου Α. (Αθηνών)
Ρόδος-Διαγόρας (19:30): Σέγκος Γ. (Εύβοιας)
Αύριο στις 15:45
Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός (15:00): Τζοβάρας Γ. (Φθιώτιδας)
ΠΑΟ Ρουφ-Αγροτικός Αστέρας: Νίκας Δ. (Μεσσηνίας)
Οδυσσέας Αναγέννησης-ΠΑΣ Γιάννινα: Λιαχούδης Γ. (Μακεδονίας)
Τύρναβος-Δόξα Δράμας: Τεβεκέλης Ν. (Μακεδονίας)
Αετός Σκύδρας-Αναγέννηση Καρδίτσας: Σημαιάκης Α. (Χαλκιδικής)
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΑΝΙΩΝ
Με δύο αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η α´ φάση του Κυπέλλου σε δύο ομίλους ενώ θα διεξαχθούν και τα δύο παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής στον “υπεράριθμο” 2ο όμιλο. Το πρόγραμμα:
2ος όμιλος
4η αγωνιστική
Αρης Σ. – Κισαμικός (17.00) στη Σούδα, Ανεζάκης – (Μαρκετάκης – Πασσάς), Γιαννακάκης
Δόξα – Νέοι Χανίων (17.00) στη Μον. Ελιά, Δη
Ρεπό: Αλμυρός
4ος όμιλος
3η αγωνιστική
ΙΝΚΑ Χανίων – Χάλης (17.00) στα Νεροκούρου, Μανιατάκης (Δρακακάκης – Χάμπας), Δεδότσης
6ος όμιλος
3η αγωνιστική
Μινώταυρος – Κεραμειά (17.00) στις Μουρνιές, Παναγόπουλος (Φανιουδάκης – Σώμης), Κουκλάκης
ΝΟΚ ΑΟΥΤ
Ο ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟ
Πλήγμα για τον Πανακρωτηριακό αφού στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Γιώργος Αδαμόπουλος έσπασε την μύτη του στο διπλό και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 5 εβδομάδες!
Εδώ και αρκετές ημέρες απουσιάζουν από τις προπονήσεις της ομάδας οι Λυχνάκης και Περράκης και έτσι είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους -κυρίως του δεύτερου- στο ματς της πρεμιέρας με τον ΠΟΑ.
Πάντως ήρθαν τα δελτία των Δαμανάκη και Ορφανουδάκη (αλλά και του τραυματία Τσικοβάνή) ενώ περιμένουν την ΕΠΟ να ανακοινώσει την τελική ημερομηνία διεξαγωγής του ματς με τον Ατσαλένιο, όπου να θυμίσουμε οι  δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει να γίνει το Σάββατο στις 18 του μήνα με την Ομοσπονδία να μην είναι σίγουρο ότι θα το κάνει δεκτό το αίτημα.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΒΑΣΣΑΡΑ
Οπως έγινε γνωστό η ΕΠΣΧ μαζί με την Επιτροπή Διαιτησίας της Ενωσης διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 5μμ στο ξενοδοχείο Akali ημερίδα διαιτησίας με θέμα:
-Κανονισμοί Παιδειάς Ποδοσφαίρου – Τροποποιήσεις
-Σχέσεις Διαιτητών – Προπονητών – Ποδοσφαιριστών
-Ανάλυση Βίντεο
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διευθυντής Ανάπτυξης ΚΕΔ/ΕΠΟ πρώην διεθνής διαιτητής FIFA και μέλος της Ε.Δ. UEFA κ. Κύρος Βασσάρας. Προσκαλούνται διαιτητές, προπονητές, διοικήσεις σωματείων, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι να παρακολουθήσουν την ημερίδα
* Ο ΑΟ Παλαιόχωρας ευχαριστεί:
Το Δ.Σ. του ΑΟ Παλαιόχωρας ευχαριστεί τον κ. Στέλιο Λιναρδάκη για την ενημερωτική επίσκεψη του και την ομιλία του με θέμα “σωστή διατροφή των αθλητών-ντόπινγκ”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα