Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία για τον δήμαρχο Πλατανιά

Κύριε διευθυντά,
είμαστε ομόρρυθμοι εταίροι και διαχειριστές εταιρείας που λειτουργεί εστιατόριο εντός του οικισμού Πλατανιά του Δήμου Πλατανιά με τον διακριτικό τίτλο ´ΣΟΥΡΟΥΠΟ?? σε ιδιόκτητο ακίνητο.
Η παραπάνω επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα από το έτος 2000, είναι διάδοχος της ατομικής επιχείρησης της δεύτερης από εμάς Στυλιανής Λιναράκη, επί ιδιόκτητου οικοπέδου το οποίο εξυπηρετείται από άποψη εισοδοεξόδου με δουλεία διαβάσεως στη βόρεια πλευρά αυτού η οποία έχει συσταθεί νόμιμα με το υπ? αριθμ. 36827/1985 συμβολαίου του συμ/φου Αθηνών Ανδρέα Καλλιτεράκη νόμιμα μεταγεγραμμένο στο Υποθυκοφυλακείο Χανίων στον τόμο 1087 με αριθμό μεταγραφής 132341/3.10.1985.
Εντός των ορίων της παραπάνω δουλείας διαβάσεως είχαμε τοποθετήσει καλωπιστικά φυτά σε γλάστρες από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησής μας.
Ο Δήμος Πλατανιά ενώ καλώς γνωρίζει ότι ουδέν δικαίωμα έχει ως δημοτική αρχή επί της παραπάνω δουλείας διαβάσεως, η οποία αποτελεί ιδιωτική ιδιοκτησία, παράνομα, αυθαίρετα και χωρίς δικαίωμα, αντίθετα μάλιστα, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση  ιδιωτικών και μόνο συμφερόντων συγκεκριμένου δημότη προσπαθεί να ιδιοποιηθεί την παραπάνω δουλεία να την καταστήσει κοινόχρηστη οδό, χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες κατά παράβαση των καθηκόντων του.
Συγκεκριμένα την 4.8.2010 προκλητικά, παράνομα και χωρίς δικαίωμα και υπό τα όμματα των περιοίκων, των διερχομένων και των πελατών μας, παρουσία του ίδιου του Δημάρχου, εισήλθε στην παραπάνω δουλεία διαβάσεως με δύο δημοτικούς υπαλλήλους της καθαριότητας και αφαίρεσε τις υπάρχουσες πάνω σ? αυτην καλωπιστικές γλάστρες με φυτά και τις μετέφερε στη δημοτικό κατάστημα!!!
Μετά την έντονη διαμαρτυρία μας για την παράνομη συμπεριφορά τους και την παρέμβαση των αστυνομικών οργάνων αναγκάστηκε και τις επέστρεψε εκεί που προϋπήρχαν, πάνω στη δουλεία διαβάσεως η οποία εξυπηρετεί μόνο την ιδιοκτησία μας και έχει συσταθεί υπέρ αυτής και μόνο .
Στις 25.8.2010 στις 8π.μ. συνεργείο του Δήμου ήρθε ξανά στην επιχείρησή μας και επανέλαβε τις ίδιες παραπάνω παράνομες αυθαίρετες και προκλητικές ενέργειές του, αφαίρεσε όλες τις γλάστρες των καλωπιστικών φυτών της επιχείρησής μας, εκείνων που υπήρχαν στη διάβαση και όπως προαναφέρομε είχαν επιστρέψει μετά την πρώτη επίσης παράνομη αφαίρεσή τους, και τις μετέφεραν στο δημοτικό κατάστημα !!!
Εκτός των παραπάνω γεγονότων και παρά το ότι ο δήμος γνωρίζει ότι παράνομα και καταχρηστικά, χωρίς να νομιμοποιείται, παρεμβαίνει στην ιδιοκτησία μας και παρεμποδίζει με τις ενέργειές του και τη παραπάνω συμπεριφορά του την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής μας και ότι οι ενέργειες αυτές που έλαβαν χώρα όπως προαναφέρεται υπό τα όμματα των περιοίκων, των πελατών και τρίτων διερχομένων, βλάπτουν την επιχείρησή μας και την ζημιώνουν οικονομικά, συνεχίζει παράλληλα να μας απειλεί ότι θα μας κλείσει το εστιατόριο ενώ παράλληλα διαδίδει σε τρίτους αλλά και σε κατοίκους του Πλατανιά ότι το εστιατόριο λειτουργεί παράνομα και ότι θα μας κλείσει.
Για την παράνομη συμπεριφορά του Δήμου και δή του Δημάρχου Πλατανιά υπό τις εντολές και οδηγίες του οποίου έγιναν όλα τα παραπάνω, τα οποία ας σημειωθεί παρακολουθούσε σε μικρή απόσταση από την επιχείρησή μας, προσφύγαμε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων ενώ παράλληλα υποβάλαμε μήνυση και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του.
Ο δήμος Πλατανιά και συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος ενώ κλήθηκε από τον κ. Εισαγγελέα και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα να προσέλθει και να δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά του, δεν προσήλθε!!!
Στη συνέχεια και ενώ του κοινοποιήθηκε τις μεσημβρινές ώρες της 27.8.2010 από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, από Δικαστικό Επιμελητή αλλά  και από το Α.Τ. Νέας Κυδωνίας προσωρινή διαταγή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων που τον υποχρεώνει να απέχει από τη διάβαση και να επιστρέψει τις αφαιρεθείσες γλάστρες, ουδέν έπραξε. Αντίθετα δηλώνει ´Εγώ θα τις επιστρέψω όποτε θέλω´!!!!
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος.
Σέβεται και αναγνωρίζει τους θεσμούς;
Σέβεται και πειθαρχεί στις εισαγγελικές διαταγές και αστυνομικές προσκλήσεις;
Σέβεται τους Δημότες του και ιδιαίτερα τους εμπόρους και επιχειρηματίες και συμβάλλει στη προσπάθειά των για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων τους σε εποχές και καιρούς οικονομικά χαλεπούς όπως σήμερα;
Προβάλλει και αναβαθμίζει στα μάτια των τουριστών και επισκεπτών τον Πλατανιά με την παραπάνω συμπεριφορά του ή υποβαθμίζει και συκοφαντεί τον τόπο του με τέτοιες συμπεριφορές;
Τι προέχει για τον κ. Δήμαρχο, η εξυπηρέτηση ενός δημότη για καθαρά προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους με την καταπάτηση της ξένης ιδιοκτησίας ή η αναβάθμιση του Δήμου με την προστασία των δημοτικών και δημοσίων χώρων από παράνομες σκάλες πάνω στο πεζοδρόμιο στο κέντρο του Πλατανιά, από την απομάκρυνση πινακίδων και άλλων που παρακωλύουν την ελεύθερη διέλευση;

Οι καταγγέλουσες
Λιναράκη Στυλιανή
Λιναράκη Δήμητρα


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα