Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ
Εκθεση ζωγραφικής
και κεραμικής
Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., εγκαινιάζεται στο Γιαλί Τζαμί έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής, στην οποία συμμετέχουν οι: Gudrun Βartel, Φώτης Αμπατζίδης, Regina Gavalas, Βιργινία Λαχανά, Friederike J?hnig και Δήμητρα Χριστινάκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 24 Σεπτεμβρίου και θα είναι καθημερινά ανοιχτή 10 π.μ.- 2 μ.μ. και 6 – 10 μ.μ.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Δ. ΒΛΗΣΙΔΗΣ
Ακροάσεις Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων
Ακρόαση επιλογής νέων μελών της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Δημήτρης Βλησίδης» στο Κουμ – Καπί από τις 11 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι. Τα παιδιά θα μπορούν να πουν ένα τραγούδι και θα υποβληθούν σε κάποιες φωνητικές και ακουστικές εξετάσεις.
Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Χανίων ιδρύθηκε το 2004 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα έχει δώσει μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις τόσο στην πόλη των Χανίων, στο πλαίσιο πάντα κύκλων εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χανίων, όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει έργα κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής τόσο Ελλήνων και όσο και ξένων συνθετών.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει ο καταξιωμένος μουσικός της πόλης μας, κ. Γεώργιος Καλούτσης.
Η χορωδία θα λειτουργεί σύμφωνα με το σχολικό πρόγραμμα. Σε κάποιες περιπτώσεις και όταν έχει προγραμματιστεί κάποια εμφάνιση, ενδεχομένως η λειτουργία της να επεκτείνεται.
Χώρος στέγασης της Παιδικής Χορωδίας θα είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Δημήτρης Βλησίδης» στο Κουμ – Καπί. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά της πόλης των Χανίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από 3η Δημοτικού έως και 3η Γυμνασίου. Τα μέλη της χορωδίας θα γίνονται δεκτά κατόπιν ακρόασης. Τα παιδιά που θα επιλεγούν να είναι μέλη της χορωδίας θα συμμετέχουν στη χορωδία δωρεάν.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 14/9 – 20/9
Εκδηλώσεις
?    «Το εργαστήριο του δόκτορος Καλιγκάρι», με νέα μουσική από τον Χρήστο Γαρμπιδάκη, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 μ.μ., στην Πλατεία Σπλάντζιας.
?    Εκδήλωση στο Ιδρυμα “Αγία Σοφία” την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα  6.30 μ.μ.
?    Επίκαιρη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Πανεθήμου την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.
Εκθέσεις
?    Εκθεση κεραμικής των Αλντα Ρέις και Γιώργου Κοκοβλή στην αίθουσα εκδηλώσεων του εστιατορίου “Ελαίας γη”, στον Πλατανιά μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου. Λειτουργεί καθημερινά 6 – 11 μ.μ.
?    Εκθεση φωτογραφιών του Περικλή Διαμαντόπουλου ´Τόποι, πρόσωπα και γεγονότα της Κρήτης στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα´ στον Φιλολογικό Σύλλογο Χανίων “Ο Χρυσόστομος” έως και 25 Σεπτεμβρίου. Ωρες λειτουργίας: 10.30π.μ. – 1μ.μ. και 7 – 9.30μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
?    Αφιέρωμα στον γλύπτη Apel-les Fenosa και στην εποχή του στην μπουτίκ Bettina (Αντώνη Γαμπά και Αγγέλου) στην παλιά πόλη μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Ωρες λειτουργίας 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 10 μ.μ.
?    Εκθεση του Στηβ Γιανάκος στη Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10 π.μ. – 2 μ.μ και 7 – 10 μ.μ., Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ. Κυριακή κλειστά.
?    «Τέχνη και Τεχνολογία, Ανθρωπος και Μηχανή» έως 3 Οκτώβρη στο “Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης”. Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή 2 – 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
?    Εκθεση μεταλλοτεχνίας του εργαστηρίου “Οι επίγονοι” στον χώρο της Terra Verde μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
?    Εκθεση Συλλόγου “Ιρις” από τις 20 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. Ωρες λειτουργίας 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 11 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα