Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

?Η δημοσιογραφία να επανεύρει το νεύρο της…?

Κύριε διευθυντά,

καλό φθινόπωρο. Επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον δημοσιογράφο σας Κ. Γεωργακάκη για την εξαιρετική του παρουσία τόσο στο ρεπορτάζ όσο και σε άλλα θέματα με αφορμή το θέμα της επικαιρότητας ´Προεκλογικές αντιπαραθέσεις´.
Αγαπητέ κ. Γεωργακάκη,
επιθυμώ να σε συγχαρώ για τη μεστή πάντοτε δημοσιογραφική σου παρουσία στις σελίδες των «Χανιώτικων νέων» και το κάνω με αφορμή και το θέμα «Προεκλογικές αντιπαραθέσεις».
Στην τοποθέτησή σας είστε δηκτικός με ευφυία και οξυδέρκεια και σαφώς με αντικειμενικότητα. Αλλά κυρίως την ευφυία αδυνατεί να αποδεκτεί κάθε κατεστημένο. Και η εξουσία στην Ελλάδα είναι καθεστώς με δημοκρατικό μανδύα αλλά και την απαίτηση να είναι αποδεκτό ότι οι αιρετοί είναι και οι αδιαμφισβήτητα καλύτεροι -μακάρι να ήταν χρήσιμοι. Όσο δε πιο μακρόβιοι στη νομή της εξουσίας τόσο πιο αναντικατάστατοι.
Είθισται δε και η δημοσιογραφία να είναι τέτοια, που η όποια κριτική να έχει εύκολες και αποστομωτικές απαντήσεις και να κλείνει το θέμα, εν τινί τρόπω με ισχυροποίηση του κρινομένου.
Συμπερασματικά ενοχλείτε αλλά συνεχίστε, η δημοσιογραφία πρέπει να επανεύρει το νεύρο της αν θέλει να έχει θέση εποικοδομητική στην αποδόμηση ενός συστήματος που μας οδήγησε εκεί που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε φθάσει.
Η ιστορία περνά από μακρές περιόδους κρίσης όπου με τις ζωτικές δυνάμεις κυοφορείται το νέο, ως τότε ας λιγοστεύουν οι ανόητοι χειροκροτητές των αλλαγών με τα μεγάλα της ιστορίας ονόματα ? Καποδίστριας ? Καλλικράτης. Οι φιλελεύθεροι αναμορφωτές και οι ουτοπικοί σοσιαλιστές.
Υ.Γ. Οργίλα αντέδρασε άμεσα ο δήμαρχος. Αλλά τα ερωτήματα… Πόσα χρόνια ακούμε… Αφορούν και την πολιτική γενικά και τους πολιτικούς. Καιρός για αυτογνωσία όσων τόσα χρόνια προβάλλονται ως αναντικατάστατοι σωτήρες.

Γ. Πευκιανάκης, π. λυκειάρχης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα