Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στις ΜΜΕ το ενδιαφέρον

Θεσσαλονίκη
Υπό την ομπρέλα ενός κεντρικού ταμείου, το οποίο
πιθανότατα θα είναι το ΤΕΜΠΜΕ, προτίθεται να νοικοκυρέψει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Aνταγωνιστικότητας.
Αυτό ανακοίνωσε προχθές ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο περιθώριο του γεύματος εργασίας, που παρέθεσε προς τιμήν της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Οπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, το κεντρικό αυτό εργαλείο, που θα συμπεριλάβει ταμεία, όπως το νεοσύστατο της Επιχειρηματικότητας, δεν θα λειτουργεί με λογική κρατικών επιδοτήσεων, αλλά στη βάση της χρηματοδότησης.
«Είμαστε αποφασισμένοι να αναμετρηθούμε με τη […] νοοτροπία της κρατικής επιδότησης στο διηνεκές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταργηθούν πλήρως οι επιδοτήσεις, αλλά ότι αυτές δεν μπορούν πλέον να αποτελούν την κεντρική πολιτική.
Σκληρή γλώσσα
κατά πολυεθνικών
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά πολυεθνικών επιχειρήσεων, που δεν σέβονται την ελληνική οικονομία και δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά, εφαρμόζοντας παράνομες εμπορικές πολιτικές.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί κάτι τέτοιο σε περίοδο κρίσης» προειδοποίησε.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «ήδη από τη Δευτέρα» το υπουργείο θα ξεκινήσει μια «επώδυνη» -όπως τη χαρακτήρισε- προσπάθεια για να ξεκολλήσει ένα-ένα τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013, ενώ θα «ξεσκονίσει» και τις επενδύσεις του παλιού αναπτυξιακού νόμου, ώστε όλα να προχωρήσουν ταχύτερα.
«Από τα 3.000 και πλέον επενδυτικά σχέδια του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, τα 2.600 αντιστοιχούν σε φωτοβολταϊκά κι αυτό δείχνει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά», σημείωσε.
Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη και διατύπωση των διατάξεων του νέου αναπτυξιακού νόμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα