Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξαγριωμένος ο Ζ. Κ. Τρισέ

Βρυξέλλες
Το κακό παράδειγμα έδωσε η Σλοβακία με την άρνησή της να συμμετάσχει στην οικονομική βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα στηρίξει την είσοδο άλλων χωρών στην ευρωζώνη, αν δεν εξασφαλίσει προηγουμένως ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον, φέρεται να δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Σημείωμα από την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters, ανέφερε ότι ο Ζ. Κ. Τρισέ εμφανίστηκε εξαγριωμένος από το «όχι» της Σλοβακίας για το πακέτο για την Ελλάδα.
Αρκετοί κύκλοι στην ΕΕ υποστηρίζουν σε συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών ότι τα υπόλοιπα 26 μέλη της Ενωσης πιθανόν να αντιμετωπίζουν πλέον με περιφρόνηση τη Σλοβακία, καθώς η άρνησή της ενδεχομένως θα περιπλέξει τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό της Ενωσης και θα κάνει τις πλουσιότερες χώρες λιγότερο πρόθυμες να προσφέρουν τη βοήθειά τους προς τις φτωχότερες χώρες.
«Στο τελευταίο Εurogroup ο Ζ. Κ. Τρισέ εμφανίστηκε εξοργισμένος με την άρνηση της Σλοβακίας όσον αφορά το διμερές δάνειο προς την Ελλάδα και δήλωσε ότι, αν η ΕΚΤ γνώριζε ότι η Σλοβακία θα κρατούσε αυτή τη στάση, δεν θα είχε εγκρίνει την είσοδο της Σλοβακίας στο ευρώ» ανέφερε το σημείωμα.
«Είναι κακό παράδειγμα για τις μελλοντικά υποψήφιες χώρες. Επίσης (δήλωσε) ότι η ΕΚΤ δεν θα στηρίζει στο μέλλον τις αιτήσεις των χωρών για ένταξη στην ευρώ, αν υπάρχει κίνδυνος να κάνουν κάτι ανάλογο».
Δύο πηγές εντός της ευρωζώνης επιβεβαίωσαν στο Reuters τις παραπάνω δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα