Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κέντημα και πολιτισμός

Περισσότερα από 300 πανέμορφα κεντήματα παρουσιάστηκαν στην 1η Εκθεση κεντήματος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Πύλη Σαμπιονάρα στα Χανιά.
Την έκθεση διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σύλλογος «Κέντημα και Πολιτισμός», που ήδη, αριθμεί πάνω από 180 μέλη σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΧ.
Οπως ανέφερε η κ. Χρύσα Χαριτάκη μέλος του Συλλόγου «Κέντημα και Πολιτισμός», “130 γυναίκες εκθέτουν εδώ την ψυχή τους, τα κεντήματά τους με περίπου 300 μοναδικά έργα. Μέσα από τις δρατηριότητες του Συλλόγου προσπαθούμε να μεταδώσουμε το κέντημα από γενιά σε γενιά. Παράλληλα, θέλουμε να τιμήσουμε τις γυναίκες που αφιλοκερδώς επί σειρά ετών διδάσκουν βελονιές όπως η κ. Μ. Μινωτάκη, η κ. Αθ. Ατσαλάκη και η κ. Ναξάκη. Ο Σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη να τις ευχαριστήσει που κάθε μέρα προσπαθούν να μας διδάξουν αυτά που γνωρίζουν και εμείς να τα μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές. Σε αυτή την προσπάθειά μας είχαμε αρωγό την Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα”.
“Ολες αγαπάμε το κέντημα γιατί θεωρούμε ότι είναι μια μορφή διασκέδασης, χαράς και δημιουργίας. Γι? αυτό προσπαθούμε να εντάξουμε στον Σύλλογο περισσότερες γυναίκες, ώστε να γνωρίσουν και να μάθουν περισσότερα πράγματα για το κέντημα και τις βελονιές. Κάθε κέντημα θέλει χρόνο και πολύ μεράκι όμως μέσα από αυτό, μπορεί κανείς να βρει στοιχεία από την ψυχή της γυναίκας που το δημιουργεί.
Παράλληλα, πολλές γυναίκες μέσα από αυτή την δραστηριότητα μπορούν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, να βρουν μια διέξοδο οικονομική κι αυτό είναι πολύ σημαντικό”, σημείωσε.
Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα