Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συναυλίες και ομιλίες

´Το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ “Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής”, είναι όσο ποτέ αλλοτε επίκαιρο´.
Αυτό επεσήμανε το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Γόντικας κατά τη διάρκεια της πολιτικής του ομιλίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον χώρο του παλιού Ξενία, στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή.
Οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ περιελάμβαναν συναυλίες από έντεχνα και ροκ συγκροτήματα, έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιμαντέρ.
Οπως ανέφερε ο κ. Γόντικας ´δεν υπάρχει σήμερα άλλη δύναμη, πέρα από το ΚΚΕ, που μπορεί να εμπνεύσει την νεολαία στον αγώνα για μεγάλες, ώριμες και αναγκαίες ανατροπές. Ανατροπές για να απαλλαγεί οριστικά από την ανεργία, την ανασφάλεια, τις κάθε είδους στερήσεις. Να απαλλαγεί από το καθεστώς της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που πνίγει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της. Να κατακτήσει μια ζωή
με εγγυημένα δικαιώματα. Μια ζωή με αξίες και πραγματικές ελευθερίες´.
´Σήμερα είμαστε μπροστά σε μια ανάλογη κατάσταση που μας καλεί να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Να βρεθούμε μπροστάρηδες στον ξεσηκωμό της νεολαίας, του λαού μας με φλογερή θέληση. Ο λαός πρέπει τώρα να προτάξει την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων κι αναγκών του με βάση τις δυνατότητες της εποχής, της επιστήμης. Να πιστέψει στη δύναμή του, να απεγκλωβιστεί από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν´ επεσήμανε ο κ. Γόντικας και πρόσθεσε:
´Η σταθερή εργασία για όλους, σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες, με διευρυμένο ελεύθερο χρόνο. Η κατάργηση κάθε είδους και μορφής ελαστικής, προσωρινής εργασίας. Η διασφάλιση του λαϊκού εισοδήματος. Η σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση. Η δραστική μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Οι υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν παροχές στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια´.
´Με ένα δυνατό ΚΚΕ και μια ισχυρή συμμαχία των εργατών. αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, με τη μαζική συμμετοχή των γυναικών και της νεολαίας στον κοινό αυτό αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα και τους συσχετισμούς. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο´ κατέληξε.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα