Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτή επιστολή του Στέφανου Ανδριάνη

Αγαπητοί συντοπίτες,
το 2006 ανταποκρίθηκα σε τιμητική πρόταση δημοτών του Δήμου Μουσούρων και διεκδίκησα την εκλογή μου ως δήμαρχος Μουσούρων. Σε εκείνη την εκλογή η πλειοψηφία των δημοτών μου ανάθεσε τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης επιλέγοντας ως δήμαρχο άλλον υποψήφιο τον οποίο θεώρησε ως καταλληλότερο.
Κατά τη διάρκεια της τετραετίας πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντα που μου ανάθεσαν οι εκλογείς τόσο στο δημοτικό συμβούλιο Μουσούρων όσο και στην ΤΕΔΚ ν. Χανίων στην οποία εκλέχτηκα ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.
Ιδιαίτερα στην ΤΕΔΚ επιχείρησα, συγκεκριμένες δράσεις, προτάσεις και παρεμβάσεις σε μείζονα κατά τη γνώμη μου θέματα, όχι μόνο του δήμου Μουσούρων αλλά ολόκληρου του νομού, όπως το αναπτυξιακό (Εθνικό Χωροταξικό, Ανάπτυξη και Προστασία των Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών του νομού κ.α.), τα αγροτικά προβλήματα (Ομάδες Παραγωγών, αξιοποίηση προϊόντων ΠΟΠ κ.α).
Οι παραπάνω παρεμβάσεις θεωρώ ότι συνέβαλαν ουσιαστικά τόσο στη χρηματοδότηση Ολοκληρωμένης Μελέτης Ανάπτυξης για τις Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές του νομού που εξάγγειλε πρόσφατα ο ΥΦ.ΟΙ.Α.Ν. κ. Αρναουτάκης, όσο και στην απεμπλοκή της Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών και Υποτροπικών το 2007 από την προβληματική ΕΑΣ Κυδωνίας – Κισάμου και τη σταδιακή ισχυροποίησή της.
Τον Ιούνιο 2010, πιστεύοντας ισχυρά στο πρόγραμμα ´ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ??, δήλωσα ότι επιθυμώ να είμαι υποψήφιος για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στο συνδυασμό που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη.
Παράλληλα όμως τον τελευταίο μήνα αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση από τα υπουργεία Άμυνας και Οικονομίας να τοποθετηθώ, ως πρόεδρος, στον οργανισμό ´Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)??.
Σημειώνω ότι πρόκειται για ένα έναν όμιλο πέντε βιομηχανικών εγκαταστάσεων και τριών θυγατρικών εταιριών, ο οποίος εντάσσεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως ΑΒΕΕ και ο οποίος βέβαια κατατρύχεται από τα ίδια σοβαρά προβλήματα οικονομικών χρεών και δυσλειτουργιών όπως και άλλοι Δημόσιοι Οργανισμοί.
Έχοντας συνειδητά εμπλακεί στην υπηρεσία των κοινών και θεωρώντας ότι οι λόγοι που επέβαλαν το χτίσιμο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας δεν έχουν αναιρεθεί, θεώρησα υποχρέωσή μου να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση (και την θετική αξιολόγησή μου από την αρμόδια κοινοβουλευτική διακομματική επιτροπή της βουλής) και να βοηθήσω όσο οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν στο να συνεχίσει μεν να λειτουργεί ο όμιλος, παράλληλα όμως να σταματήσει να βαραίνει τον κρατικό μηχανισμό με ζημίες 150 έως 200 εκατομ. ευρώ ετησίως.
Δυστυχώς τα νέα μου καθήκοντα πρακτικά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με οποιαδήποτε καθήκοντα στην Περιφέρεια Κρήτης και κατά συνέπεια -με λύπη μου- είμαι υποχρεωμένος να αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων.
Κλείνοντας την παρούσα θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιους μου συμβούλους το 2006 στη δημοτική παράταξη που ήμουν επικεφαλής, όλους τους δημότες του δήμου Μουσούρων καθώς και τους λοιπούς Χανιώτες που στήριξαν τις παρεμβάσεις που επιχείρησα για τα προβλήματα του νομού.
Επίσης ευχαριστώ τα μέλη της άτυπης επιτροπής για τη δημιουργία ισχυρής Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών στον Νομό καθώς και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας προτάσεων για τη ´Στρατηγική για την Ελαιοκαλλιέργεια και το Ελαιόλαδο??, οι οποίες μου έκανα την τιμή να με εκλέξουν ως συντονιστή, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στο να επιτύχουν οι στόχοι που είχαν τεθεί.

Στέφανος Ανδριάνης,
αντισ/γος ε.α., πολιτ. μηχανικός, πρόεδρος του Δ.Σ.
των Ελλην. Αμυντικών Συστημάτων,
επί κεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μουσούρων,
μέλος του Εποπτ. Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ Ν. Χανίων

Υ.Γ. Πιστεύοντας ότι ο τόπος μας, τα Χανιά, έχουν πολλά προσόντα ανάπτυξης και προόδου, αλλά παράλληλα και ισχυρές στρεβλώσεις που εμποδίζουν την αξιοποίησή τους, υπόσχομαι και από τη νέα μου θέση να συνεχίσω -όπως και στο παρελθόν- να διατυπώνω τις απόψεις μου για το πώς θα ??ξεμπλοκάρει?? ο νομός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα