Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Απάντηση σε δημοσίευμα

Κύριε διευθυντά,
σχετικά με την απάντηση του συντάκτη σας κ. Γιώργου Γεωργακάκη (φύλλο 10ης Σεπτεμβρίου 2010, σελίδα 71), θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
1. Όπως αναμενόταν, παρέμεινε ασχολίαστο το τελευταίο κομμάτι της επιστολής μου, που αναφέρεται στον κ. Λευτέρη Παπαδόπουλο.
2. Στην απάντησή του στο σημείο 1, ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι εννοεί. Αποδίδει ευθύνες στην εφημερίδα, στην οποία δημοσιογραφεί;
3. Σε ό,τι αφορά το 2ο σημείο, στην απάντησή του είναι προφανές πόσο σέβεται την άλλη άποψη. Επίσης και εδώ δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοεί. Θα έπρεπε να λογοκρίνει τα γεγονότα; Αν είναι έτσι, τότε παραπέμπει σε άλλες εποχές.
4. Είναι επίσης προφανές με αυτά που αναφέρει στο σημείο 3, πώς αντιλαμβάνεται τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής. Ένα γεγονός, το οποίο επιτρέψτε μου να πω ότι είναι κορυφαίο για την πόλη την οποία αφορά και το οποίο είναι στο επίκεντρο του διαλόγου την προεκλογική περίοδο, αφού ο κάθε δήμαρχος κρίνεται και για το έργο του.
5. Σε ό,τι αφορά το σημείο 4, δεν θα το σχολιάσω, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών της εφημερίδας αλλά και των συνεργατών μου. Μου θυμίζει λιγάκι τον φούρνο του Ναστραδίν Χότζα.
6. Σε ό,τι αφορά το σημείο 5, θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι αναφερόμαστε σε δημοτικές εκλογές. Και αφού και δεν ανέφερα το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν τον κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη ιστορικά ως τον καλύτερο δήμαρχο των Χανίων, να του υπενθυμίσω ότι αυτό είναι 28%. Βεβαίως δεν είδα κανένα σχόλιο για το γεγονός ότι το 74% των κατοίκων δηλώνει ικανοποίηση από τη ζωή του στην πόλη των Χανίων, όπως επίσης και για το ότι η πόλη των Χανίων έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τη γνώμη των κατοίκων από τις δέκα (10) πόλεις που συμμετείχαν στην έρευνα.
7. Σε ό,τι αφορά το σημείο 6, εάν διέφυγε της προσοχής του ο όρος «πολιτικός ρατσισμός», να υπενθυμίσω ότι αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετωπίζονται πολλές φορές συγγενείς πολιτικών. Επίσης να υπενθυμίσω ότι όπως αναφέρομαι στον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στην κα Ντόρα Μπακογιάννη όταν επιλύουν θέματα του Δήμου Χανίων, έτσι έχω αναφερθεί επανειλημμένως και στον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη και στον κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Επομένως…
8. Σε ό,τι αφορά το σημείο 7, πέραν του σεβασμού, ας διαβάσει τα πρακτικά του Δ.Σ. και των συνεδρίων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ).
9. Σε ό,τι αφορά το σημείο 8, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Όταν χρειάζεται να ανατρέξει στον Ιούνιο του 2008 για να βρει έναν καλό λόγο για εμένα -αν μπορεί να θεωρηθεί καλός λόγος το να κατακρίνεις έναν πολιτικό για τις πράξεις του και να λες ότι είναι σοβαρός- τότε επιβεβαιώνει μόνος τους τα λεγόμενά μου. Βεβαίως το γεγονός ότι, από τις τρεις εναλλακτικές δυνατότητες που αναφέρω στην επιστολή μου, δηλαδή ότι ζει σε άλλη πόλη ή δεν ενημερώνεται για τα θέματα ή είναι προκατειλημμένος, διαλέγει να σχολιάσει το θέμα της προκατάληψης, λέει πολλά.
10. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καθένας θα αγωνίζεται από το μετερίζι του για το συμφέρον αυτής της πόλης, όπως βεβαίως αυτός το εννοεί, και σίγουρα ο καθένας καταγράφει τη δική του ιστορία και τη δική του αντικειμενικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ο δήμαρχος Χανίων
Κυριάκος Βιρβιδάκης

Απάντηση συντάκτη

Ό,τι είχα να επισημάνω επί της ουσίας των θεμάτων που τέθηκαν το έπραξα ήδη και πιστεύω ότι οι αναγνώστες έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα. Από ?κει και πέρα κάθε άποψη -ή κάθε μη άποψη- είναι σεβαστή. Απολύτως σεβαστή.

Γιώργος Γεωργακάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα