Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διπλή πρεμιέρα αύριο για Πλατανιά και Μάλεμε!

Πρεμιέρα αύριο στο πρωτάθλημα της Γ´ Εθνικής στο οποίο για πρώτη φορά θα έχουμε διπλή χανιώτικη εκπροσώπηση.
Παράλληλα ολοκληρώνεται με την 3η αγωνιστική η α´ φάση του Κυπέλλου Χανίων στους 6 από τους 7 ομίλους ενώ την ερχόμενη Τετάρτη στα Περιβόλια θα παίξουν Πλατανιάς – Ηλιούπολη για το Κύπελλο Ελλάδας. Πιο αναλυτικά:
Γ´ Εθνική (1η αγωνιστική)
Πλατανιάς – ΠΑΟ Ρούφ
Διπλό ποδαρικό για τους χανιώτες αύριο στις 4.45μμ αφού θα είναι και το πρώτο παιχνίδι στο δημοτικό γήπεδο Μάλεμε που επιτέλους μετά από προσπάθειες χρόνων απέκτησε κερκίδες και πήρε την έγκριση.
Ο Μίκι Τσίρκοβιτς θα επιλέξει σήμερα την 18άδα στην οποία θα βρίσκονται ο Λούκετς (ήρθε η μπλε κάρτα του) και οι Μπελεβάτης και Κατσικοκέρης που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Αμφίβολη είναι όμως η συμμετοχή του Κίτσα που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού ενώ σε σχέση με το κύπελλο εκτός τους Μιρτσέτα, Πότσι και Ρούκα θα απουσιάσει και ο Αργέντης που αποβλήθηκε στην Φιλιππιάδα.
Τον αγώνα θα διευθύνει ο Χρήστος Ανδρονικίδης (Πειραιά) με βοηθούς τους Κοτζαμανίδη και Σταμάτη επίσης από τον σύνδεσμο Πειραιά με 4ο διαιτητή τον Μπινιχάκη (Λασιθίου) και παρατηρητή διαιτησίας τον ηρακλειώτη Συριγωνάκη.
* Στις σελίδες 12-13 των σημερινών Διαδρομών μπορείτε να δείτε αφιέρωμα στο ρόστερ του Πλατανιά.
Αίας Σαλαμίνας – ΑΟ Χανιά
Οπως αποδείχθηκε και στον αγώνα κυπέλλου με την Αγ. Παρασκευή κάθε παιχνίδι και ειδικά εκτός έδρας για τον νεοφώτιστο χανιώτικο σύλλογο κρύβει μπόλικες παγίδες και πρέπει να ιδρώσει πολύ για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.  
Πόσο μάλλον απέναντι στον Αίαντα αύριο στις 4.45μμ στο γήπεδο του Περάματος με αντίπαλο δηλαδή μία πολύ πιο έμπειρη ομάδα στην κατηγορία που βρίσκει πάντα τις άκρες για να εξασφαλίζει την παραμονή της.
Στα αγωνιστικά μετά την σημερινή προπόνηση (9 πμ) θα ανακοινωθεί η αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Αιαντα στον οποίο το παρών θα δώσουν αρκετοί φίλαθλοι αλλά και πολλά μέλη του ΔΣ.
Πάντως απόντες θα είναι ο τραυματίας Περράκης και ο ανέτοιμος Ανυφαντάκης που ίσως απλά ακολουθήσει την αποστολή. Αντίθετα Παπακαστρίτσιος και Βασαδάκης ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα είναι στην διάθεση των Γιάννη Μαρκάκη και Γιώργου Προμπονά.
Διαιτητής θα είναι ο Μπόρτζαρης (Αχαΐας) με βοηθούς τους Κάμζολα (Αχαΐας) και Τάμαλη (Αθηνών) με 4ο τον Παπαγεωργίου (Αθηνών) και  παρατηρητή διαιτησίας τον αρκά Γεωργόπουλο.
* Πληρωμές χθες:
Aπο  το « ταμείο» πέρασαν χθες μετά την προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Χανιά που εισέπραξαν τον μισθό του Αυγούστου. Το μεσημέρι συνεδρίασε και το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΟΧ που ασχολήθηκε με τρέχοντα θέματα της ομάδας. Όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε η πιστοποίηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΟΧ, ενώ συντάχθηκε και ο εσωτερικός κανονισμός της ομάδας. Η ΠΑΕ ΑΟΧ με την ευκαιρία έναρξης της αγωνιστικής περιόδου εύχεται καλή επιτυχία στις ΠΑΕ Πλατανιά και Χερσόνησος καθώς και σε όλες τις ομάδες του Ομίλου. Εύχεται η αγωνιστική περίοδος να κυλήσει ομαλά χωρίς βία στα γήπεδα. Η ΠΑΕ ΑΟΧ θα αγωνισθεί με όλες τις δυνάμεις για επικράτηση του ευ αγωνίζεσθε και με την ελπίδα να υπάρχουν μεταξύ των ομάδων μόνο αγωνιστικές διαφορές. Η ΠΑΕ ΑΟΧ ευχαριστεί τα καθαριστήρια ΕΛΕΜΑΝ (Γιάννη Πατεράκη) για την δωρεάν προσφορά στο πλύσιμο των ρούχων της ομάδας.
Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής:
Χερσόνησος – Αγία Παρασκευή: Μολιχιτούδης, Τσιάτσιος, Κούλα (Μακεδονίας)
Ρόδος- Απόλλων Αθηνών: Μάστακας,Γουργιώτης,Κατσικογιάννης (Μακεδονίας)
Παναιγιάλειος-  Πανηλειακός: Σταθόπουλος, Σταμάτης(Δ.Αττική) Τσαγκάρης
Ηρακλής Ψαχνών – Κεραυνός Κερατέας: Νεοφυτιάδης, Κωνσταντόπουλος, Κριτσιώνης  (Κορίνθου)
Ασπρόπυργος – Παναχαϊκή: Σφακιανάκης, Γουρνάκης, Δόσης (Αθηνών)
Βύζας Μεγάρων – Κόρινθος: Μουρτζάκης, Δασκαλάκης (Ηρακλείου), Μεϊντανάς (Αθηνών)
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Για την ερχόμενη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ορίστηκε από την Ε.Π.Ο. ο αγώνας για τη β´ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ με την Ηλιούπολη, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 15:45 και θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο Περιβολίων.
Όπως ανακοινώθηκε, διαιτητής της αναμέτρησης  θα είναι ο Γιώργος Φουκάκης από τον σύνδεσμο Ηρακλείου, με βοηθούς τους Λιανδράκη (Ηρακλείου) και Βλάσση (Λασιθίου) ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα έχει ο Μπινιχάκης (Λασιθίου).
ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ Α´
ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο -και την Τετάρτη- η α´ φάση του Κυπέλλου Χανίων στους 6 από τους 7 ομίλους. Αναλυτικά το πρόγραμμα και το τι ισχύει ανά όμιλο:
1ος όμιλος
Κορωνίδα – Ηρακλής Ν. σήμερα στο Νιο Χωριό (17.00), Γιαννουλάκης (Παναγόπουλος – Καπιδάκης), Τσαγκαράκης
Ικαρος Μ. – ΑΕ Κυδωνίας αύριο (10.30) στα Νεροκούρου, Ντοκάκης (Δρακακάκης – Πασσάς)
Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. ΑΕ Κυδωνίας 6 11-3
2. Ικαρος Μ. 6 3-1
3. Ηρακλής Ν. 0 3-8
4. Κορωνίδα 0 1-6
* ΑΕ Κυδωνίας και Ικαρος Μ. έχουν ήδη προκριθεί έτσι ο αυριανός αγώνας τους έχει διαδικαστικό χαρακτήρα
2ος όμιλος
Κισαμικός – Δόξα σήμερα (17.00) στο Καστέλι, Χρυσός (Μαρνέζος – Φανιουδάκης), Αλογδιανάκης
Αλμυρός – Αρης Σ. 0-3 α.α.
Ρεπό: Νέοι Χανίων
Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Δόξα 4 4-1
2. Κισαμικός* 3 2-0
3. Νέοι Χανίων 3 3-2
4. Αρης Σ.* 1-1
5. Αλμυρός 0 0-6
Εδώ απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές. Τις θυμίζουμε:
4η αγωνιστική
Αρης Σ. – Κισαμικός την Τετάρτη (17.00) στη Σούδα, Ανεζάκης – (Μαρκετάκης – Πασσάς), Γιαννακάκης
Δόξα – Νέοι Χανίων την Τετάρτη (17.00) στη Μον. Ελιά, Δη
Ρεπό: Αλμυρός
5η αγωνιστική
Νέοι Χανίων – Αρης Σ. το επόμενο Σάββατο (16.00) στις Μουρνιές
Κισαμικός – Αλμυρός 3-0 α.α.
Ρεπό: Δόξα
3ος όμιλος
Ελ. Βενιζέλος – Πλάτανος σήμερα (17.00) στο Ελπίς+Νίκη, Κανελάκης (Μαρκετάκης – Σώμης), Χατζηδάκης
Κρ. Αστέρας – ΑΟΔΑ σήμερα (17.00) στη Μον. Ελιά, Μαρινάκης (Ντοκάκης – Ανεζάκης), Γρυλλάκη
Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Κρ. Αστέρας 4 5-1
2. Ελ. Βενιζέλος 3 6-7
3. ΑΟΔΑ 3 7-6
4. Πλάτανος 1 1-5
* Θεωρητικά όλες οι ομάδες είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης με την διαφορά ότι ο Κρ. Αστέρας προκρίνεται και με ισοπαλία ενώ στον Πλάτανο ίσως και η νίκη να μην φθάνει
4ος όμιλος
Αστέρας Μ. – Ιωνία 2000 αύριο (17.00) στον Ταυρωνίτη, Δρακακάκης (Χάμπας – Μαραγκάκης), Κουρκούνας
ΙΝΚΑ Χανίων – Χάλης την Τετάρτη (17.00) στα Νεροκούρου, Μανιατάκης (Δρακακάκης – Χάμπας), Δεδότσης
Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Ιωνία 2000 6 6-1
2. Αστέρας Μ. 4 6-1
3. Χάλης 1 1-2
4. ΙΝΚΑ Χανίων 0 1-10
* Η Ιωνία 2000 έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση ενώ ο Χάλης μπορεί να διεκδικήσει την 2η θέση σε αγώνα μπαράζ με νίκη του και ήττα του Αστέρα.
5ος όμιλος
Ποσειδών Τσ. – Τιτάν σήμερα (17.00) στη Σούδα, Λέττας (Κατσαρός – Τουλουπάκη), Γιαννακάκης
Θύελλα Καλ. – Γρανίτης αύριο (17.00) στο Καστέλι, Κανελάκης (Μανιατάκης – Καλφάκης), Αγγελάκης
Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Θύελλα Καλ. 6 3-1
2. Τιτάν 3 2-2
3. Γρανίτης 3 6-2
4. Ποσειδών 0 1-7
* Ο πιο μπερδεμένος όμιλος μετά την νίκη του Τιτάνα επί του Γρανίτη. Ολες οι ομάδες ελπίζουν αν και ο Ποσειδώνας μόνο μαθηματικά και με νίκη με μεγάλο σκορ σε τριπλή ισοβαθμία στους 3 βαθμούς. Αντίθετα πιο πιθανή δείχνει η τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς σε περίπτωση νίκης του Γρανίτη αύριο. Η Θύελλα θέλει ένα μόνο βαθμό αλλά αν χάσει με πάνω από ένα γκολ τότε κινδυνεύει να μείνει εκτός καθώς έχει νικήσει με ένα μονάχα γκολ διαφορά τον Τιτάνα. Αν τώρα ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά πάμε σε… τριπλό μπαράζ με Γρανίτη και Τιτάν -εφόσον νικήσει βέβαια ο τελευταίος σήμερα- καθώς θα έχουν και οι 3 ομάδες 0 συντελεστή γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια! Θυμίζουμε ότι τα τέρματα απέναντι στον Ποσειδώνα δεν μετρούν από τη στιγμή που ο σύλλογος των Τσικαλαριών δεν θα εμπλακεί στην ισοβαθμία.
6ος όμιλος
Βαθμολογία (2 αγώνες)
Ακρίτας – Παλαιόχωρα αύριο (17.00) στο Νιο Χωριό, Λέττας (Δημοβασίλης – Σώμης), Σταφυλαράκης
Μινώταυρος – Κεραμειά την Τετάρτη (17.00) στις Μουρνιές, Παναγόπουλος (Φανιουδάκης – Σώμης), Κουκλάκης
Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Μινώταυρος 4 5-2
2. Ακρίτας 4 4-3
3. Παλαιόχωρα 3 6-6
4. Κεραμειά 0 4-8
* Μινώταυρος, Ακρίτας και Παλαιόχωρα βρίσκονται στους “16” αφού ακόμα και αν τα Κεραμειά ισοβαθμίσουν με την Παλαιόχωρα στους 3 βαθμούς υστερούν καθώς ηττήθηκαν στο Σέλινο.
7ος όμιλος
ΑΟ Περιβολίων – Ιδομενέας σήμερα (17.00) στα Περιβόλια, Τριανταφύλλου (Δημοβασίλης – Πασσάς), Σταφυλαράκης
Πανακρωτηριακός – Ασπίδα σήμερα (17.00) στα Καθιανά, Μπουλέρος (Χάμπας – Μανιατάκης), Κουρκούνας
Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Πανακρωτηριακός 6 6-2
2. ΑΟ Περιβολίων 3 4-3
3. Ασπίδα 3 6-4
4. Ιδομενέας 0 2-9
* Και εδώ προκρίνονται τρεις ομάδες λόγω της ύπαρξης συλλόγου του περιφερειακού στον όμιλο. Ο Πανακρωτηριακός έχει περάσει στην β´ φάση ενώ μπορεί η Ασπίδα να έχει χάσει από τον ΑΟ Περιβολίων έχει όμως ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση ενώ ο τελευταίος όχι ακόμα. Γιατί σε τυχόν ισοβαθμία στους 3 βαθμούς η ομάδα του Ναυστάθμου έχει συντελεστή τερμάτων +2 (6-4). Ενώ ο ΑΟ Περιβολίων σε περίπτωση ήττας από τον Ιδομενέα ξεκινάει με +2 το οποίο θα μειωθεί ανάλογα με την έκταση του σκορ ενώ ο σύλλογος του Γαλατά ξεκινάει από -4 το οποίο μπορεί να το βελτιώσει ανάλογα το σκορ. Δηλαδή ακόμα και με 2 γκολ διαφορά να νικήσει ο Ιδομενέας ο ΑΟ Περιβολίων παίρνει την πρόκριση (σε αυτή την περίπτωση θα έχει συντελεστή 0 έναντι -2 του αντιπάλου του) όμως με μεγαλύτερη διαφορά αλλάζουν τα δεδομένα…
* Τρεις χανιώτες διαιτητές στη Δ´ Εθνική
Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώθηκαν χθες οι πίνακες διαιτητών,  υποψήφιων διαιτητών ανόδου & ταλέντων περιόδου περιόδου 2010-2011 για τη Δ´ Εθνική Κατηγορία. Από τα Χανιά στους πίνακες αυτούς βρίσκονται οι: Εμμανουήλ Κανελάκης, Γεώργιος Χρυσός και Ιωάννης Μπουλέρος με τον πρώτο να υπολογίζεται και στα ταλέντα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΔΟΞΑΣ ΠΑΧΙΑΝΩΝ

Από την Δόξα Παχιανών ευχαριστούν για την κρητική βραδιά που διοργάνωσαν πριν λίγο καιρό, στο Δημ. Σχολείο της περιοχής, τις εταιρείες που βοήθησαν και ιδιαίτερα τους Αντωνάκης ΑΕΒΕ, Κρεοπωλείο 108, Γεωπονική Κρήτης καθως και τα καταστηματα Aristea´s Jewellery για την δωρεαν παραχωρηση των δωρων της λαχειοφορου αγορας της. Επίσης τους ανθρωπους του δημου Χανιων για την βοηθεια τους σε ολες τις αναγκες για την επιτυχια της βραδιας και πολλά ευχαριστώ “στον φιλο και καλλιτεχνη Νικο Ζωιδακη για τον οποίον τα λογια ειναι περιτά…”
Τέλος η Δόξα σημειώνει με άλλη ανακοίνωση: “Ενα υγιεστατο αγορακι εκανε μεγαλυτερη την οικογενεια του φιλου και συνεργατη μας Στελιου Προεστακη  αλλα και της ομαδας μας Δοξας Παχιανων καθως οπως εδειξαν οι πρωτες προβλεψεις θα αποτελεσει την κολονα της ομαδας μας για τα επομενα χρονια στην θεση που αγωνιστηκε και ο πατερας του! Να τους ζησει λοιπον και να τον δουν οπως επιθυμουν οι αξιοι γονεις του”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα