Μουσείο Τυπογραφείας

Ξανά πρόεδρος ο Νικόλας Πατέρας

Στο πνεύμα της πολιτικής επικαιρότητας και ο Παναθηναϊκός με τη χθεσινή συνάντηση Τζίγγερ, Βγενόπουλου και Πατέρα να φέρνει? ανασχηματισμό
στην ´πράσινη´ ΠΑΕ και επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στη θέση του προέδρου. Συμφωνία κυρίων ορίζει ότι η αλλαγή στα ιδιοκτησιακά θα γίνει
το καλοκαίρι μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Οπως διευκρινίστηκε αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση, δεν έγινε δεκτή από τους Βγενόπουλο και Πατέρα η δωρεά του 25% των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη, επισημάνθηκε δε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει το καλοκαίρι, οπότε οι δύο άνδρες θα πάρουν το ποσοστό αυτό μέσω της αύξησης του μετοχικού πακέτου τους.
Ανασχηματισμός
Η παραπάνω εξέλιξη φέρνει άμεσα το Νικόλα Πατέρα στη θέση του προέδρου, γεγονός που επικυρώθηκε και από την παραίτηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος μέσα από γραπτή του δήλωση ευχήθηκε «ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού, όπως την αξίζει η ιστορία και ο κόσμος του, με αγωνιστικές επιτυχίες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την εξυγίανση του αθλήματος και την αντιμετώπιση της βίας».
Παράλληλα με τον Νικόλα Πατέρα, στην Παιανία επιστρέφει και ο Κώστας Αντωνίου ως διευθυντής ποδοσφαίρου, ενώ παραμένει μέχρι? νεοτέρας ο Κάρλος Φρέιτας ως τεχνικός διευθυντής.
Ο Αντωνίου θα αναλάβει τον συνδετικό ρόλο ανάμεσα σε διοίκηση και ομάδα και θα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και τις μεταγραφές. Το Σάββατο αναμένεται να δώσει το παρών στο «Κλ. Βικελίδης» μαζί με την αποστολή της ομάδας.
´Μνημόνιο συμφωνίας´
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των τριών ανδρών, το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν. Σε αυτό υπάρχουν κάποιες δικλίδες ασφαλείας όπως η διατήρηση των ποσοστών που κατέχουν έως σήμερα μέχρι τον Μάιο του 2011, τη συμμετοχή και των τριών στην αύξηση του Μ.Κ. με τα ίδια ποσοστά.
Επίσης οι Βγενόπουλος και Πατέρας διατηρούν το δικαίωμα να αποδεχθούν την μείωση κατά 25% του Γιάννη Βαρδινογιάννη μέσο αύξησης του Μ.Κ. και όχι ως δωρεά. Αυτό θα εξαρτηθεί «από το εάν θα υπάρξει από τώρα μέχρι την 1.5.2011 κλίμα ειλικρινούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Η επιλογή της δωρεάς δεν προχώρησε για δύο λόγους. Καταρχήν γιατί είναι μια διαδικασία που θα έπαιρνε τουλάχιστον τρεις μήνες, ενώ ο φόρος θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 6 εκ. ευρώ! Έτσι, λοιπόν, προτιμήθηκε η διπλή αύξηση κεφαλαίου, ώστε τα χρήματα να μπουν στα ταμεία της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.