Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λιθοβολισμοί…

Κύριε διευθυντά,
θέλω να καταδικάσω τη στάση των Ιρανικών αρχών έναντι της Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, της 43χρονης Ιρανής, μητέρας δυο παιδιών, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία και συνομωσία για τον φόνο του συζύγου της.
Η πρακτική του λιθοβολισμού κατ? αρχήν είναι εντελώς απάνθρωπη και είναι ένα βάρβαρο κατάλοιπο μιας άλλης εποχής.
Όλοι εμείς οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες οφείλουμε να στηρίξομε τη διεθνή δράση που λαμβάνει χώρα κατά των Ιρανικών αρχών για να παρεμποδιστεί έστω και την ύστατη στιγμή ο λιθοβολισμός της Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί.
Ευελπιστώ ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Δρούτσας να προβεί άμεσα σε σχετική παρέμβαση πρός τις Ιρανικές Αρχές.
Το 2006 είχα την τιμή να συντονίσω στην Αθήνα ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα το Χθες, Σήμερα και Αύριο του Ιράν. Στην εν λόγω εκδήλωση ακούσαμε χωρίς παρωπίδες τα όσα είχαν να μας πουν, μεταξύ άλλων, και εκπρόσωποι της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα. Δεν μπορούμε, όμως, να παραμείνομε αδρανείς έναντι αυτής της κατάφορης βαρβαρότητας, που στρέφεται ουσιαστικά κατά των γυναικών του Ιράν. Η ίδια η Αστιανί έχει αποδώσει τη μεταχείρισή της στο φύλο της, προσθέτοντας ότι «νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στις γυναίκες σε αυτή τη χώρα».

Dr Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης,
δημοσιογράφος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα