Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λαφονήσι και δρόμοι

Με κατάπληξη διάβασα στα ´Χ.Ν.´ της 21ης Αυγούστου τ.ε. τα καταγγελλόμενα από τον δήμαρχο Ιναχωρίου αλλά θα σταθώ σε ένα σημείο, που είναι το πλέον απαράδεκτο. Αφορά τις υπηρεσίες και δείχνει για μια ακόμη φορά πώς κινούνται τα διάφορα συμφέροντα και επηρεάζουν υπηρεσίες και ανθρώπους.
Γράφει ότι στην αρχή είχε ανακοινωθεί ότι στον δρόμο Αφρατόλακκος Κάμπου ? Λιβάδια ? Χρυσοσκαλίτισσα  ότι καταστράφηκαν 25 στρέμματα δασικής έκτασης και μετά ως δια μαγείας μετατράπηκαν σε 4 ή 5 στην τελική μήνυση.
Αυτό δεν δείχνει μόνο κακοπιστία αλλά και πολλά άλλα, αφού τον δρόμο αυτόν τον διέρχομαι αρκετές φορές τον χρόνο. Πώς καταστράφηκαν, αφού ο χωματόδρομος υπάρχει χρόνια τώρα και μόνο μια ελάχιστη διαπλάτυνση έγινε και ασφαλτόστρωση;
Παρακαλώ τον αρμόδιο υπάλληλο να μου τηλεφωνήσει να πάμε μαζί, ως ένας απλός πολίτης εγώ, να μου δείξει πού καταστράφηκε δασική έκταση, έστω κι ενός στρέμματος.
Ο Δήμος πρέπει να προσφύγει για ηθική βλάβη από το ´λάθος´ αλλά και για ψευδή καταμήνυση για τα 5 στρέμματα.
Ο δρόμος αυτός ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει για την ανάπτυξη της υποβαθμισμένης περιοχής και ήδη φτιάχτηκαν μικρά αγροτοξενοδοχεία κ.λπ.
Όπως όταν πήγε η ΔΕΗ στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων, κόπηκαν δεκάδες μεγάλα πεύκα στη Σελούδα γιατί ήταν ανάγκη κι εδώ υπήρξε η ίδια ανάγκη αλλά δεν καταστράφηκε τίποτα.
Δεν γνωρίζω βέβαια αν η ίδια δυσφημιστική και πολεμική ´εκστρατεία´ έγινε και όταν κόπηκαν στην ίδια περιοχή, που ακόμη και σήμερα είναι φανερό, δεκάδες πεύκα στο ανατολικό δάσος για να διανοιχτούν πέντε δρόμοι, ως τα σημεία εξόρυξης γύψου. Ενδιαφέρθηκαν τότε οι αρμόδιοι, τα κανάλια κλπ.; Νομίζω όχι.
Φιλικά
Αντώνης Πλυμάκης,
άμισθος επόπτης πρασίνου
διορισμένος τιμής ένεκεν από το 1969
από το Υπουργείο Γεωργίας


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα