Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρώτος στους νέους ο Topak Engin και στις νεάνιδες η Ζωή Ιορδανίδου

Ο Topak Engin (Τουρκία 2214) με την ισοπαλία που απέσπασε χθες στον 9ο και τελευταίο γύρο από την Κατερίνα Παυλίδου κατέκτησε την 1η θέση στο 3ο Μεσογειακό πρωτάθλημα σκακιού νέων – νεανίδων που ολοκληρώθηκε χθες στο Κολυμπάρι. Μαζί του στην κορυφή με 7,5 βαθμούς ισοβάθμισε ο Τάσος Παυλίδης που νίκησε τον Luka Draskovic έμεινε όμως δεύτερος στα κριτήρια ισοβαθμίας ενώ θυμίζουμε ότι στον 7ο γύρο είχε ηττηθεί από τον Τούρκο σκακιστή. Περισσότερα για τον τελευταίο γύρο και τις απονομές στο αυριανό μας φύλλο. Στις νεάνιδες πρώτη ήταν η Ζωή Ιορδανίδου (φωτ.)  μετά τη χθεσινή της νίκη. Να προσθέσουμε τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου στις πρώτες σκακιέρες (στην παρένθεση οι βαθμοί που είχαν οι σκακιστές πριν τον 9ο γύρο):
Topak Engin (7) – Κατερίνα Παυλίδου (6) ισοπαλία
Draskovic Luka (6) – Τ. Παυλίδης (6,5) 0-1
Μ. Καζάκος (6) – Σ. Φίλιππας (6) 0-1
Γ. Γκούμας (5,5) – Π. Τζουγανάκης (5,5) ισοπαλία
Kerigan D. (5,5) – Ν. Θεοδώρου (5,5) 1-0
Kolaric S. (5,5) – Ζ. Ιορδανίδου (5,5) 0-1
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 8oυ ΓΥΡΟΥ
Ισόπαλη έληξε η μάχη στη πρώτη σκακιέρα, για τον 8ο γύρο προχθες, μεταξύ του Topak Engin (Τουρκία 2214) και του Γιώργου Γκούμα (2304) με τον Τούρκο σκακιστή να φτάνει τους 7 βαθμούς και να παραμένει στη πρώτη θέση με διαφορά πλέον μισού βαθμού από τον Τάσο Παυλίδη, που νίκησε τον Παντελή Τζουγανάκη.
Η Κατερίνα Παυλίδου (2191) νίκησε τον Rego Pedro (Πορτογαλλία 2136) και παρέμεινε στη πρώτη θέση των νεάνιδων με 6 βαθμούς, στη δεύτερη θέση η Ζωή Ιορδανίδου (2152) με 5,5 βαθμούς.
Πιο κάτω είχαμε τις νίκες του Σεμπάστιαν Φίλιππα επί του Γιώργου Χαροκοπάκη, του Μαυροβούνιου Luka Draskovic (2172) επί του Σλοβένου Jan Gantar (2110) και του Μάνου Καζάκου (2105) επί του Κωνσταντίνου Λιοδάκη (1982) και οι τρείς νικητές έχουν από 6 βαθμούς.
Ο μικρός Νικόλας Θεοδώρου (1817) συνεχίζει να φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα, επικρατώντας αυτή τη φορά επί του Λίβυου Gator Mosab (2107) και έφτασε τους 5,5 βαθμούς.
Στους χώρους του ξενοδοχείου Cavo Spada και στα πλαίσια του 3ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Νέων, την Δευτέρα ο διεθνής διαιτητής κ. Μιχάλης Πρεβενιός έκανε ένα σεμινάριο διαιτησίας που παρουσίασε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Χθες Τρίτη διεξήχθη ο 9ος και τελευταίος γύρος και το απόγευμα είχαμε την τελετή λήξης, με παραδοσιακούς χορούς από τον αθλητικό – χορευτικό σύλλογο “Οι Πελασγοί”, ενώ ακολούθησαν οι απονομές στον πρωταθλητή νέων για το 2010 καθώς και στην πρωταθλήτρια νεανίδων Ζωή Ιορδανίδου. Κατόπιν ακολούθησαν οι βραβεύσεις στις ηλικιακές κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών 8, 10, 12, 14, 16, 18 ετών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα