Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα εποχή στον Παναθηναϊκό

Με μια επιστολή – έκπληξη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε χθες γνωστό ότι προσφέρει δωρεάν το 25% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νικόλα Πατέρα καθιστώντας τους δύο άντρες κυρίαρχους στη διοίκηση των ´πρασίνων´. Μεγάλη η συμβολή του κόσμου στην απρόσμενη αυτή εξέλιξη.

´Ανδρέα και Νίκο, σας μεταβιβάζω δωρεάν την κυριότητα του 25% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από αυτές που κατέχει η οικογένειά μου. Η μοναδική δέσμευση που πρέπει να αναλάβετε είναι να εγγυηθείτε να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της σημερινής ομάδας. Επιπροσθέτως, παραχωρώ άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για διάστημα δύο ετών, τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας´, ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.
Αν ο Νικόλας Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεχτούν την πρόταση, τότε θα κατέχουν το 50,8% των μετοχών της ΠΑΕ, καθώς ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ έχει το 5%, ο Βγενόπουλος το 10,8% και με το 25% που τους παραχωρεί ο Τζίγκερ φτάνουν για να γίνουν «αφεντικά» των «πρασίνων». Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης από το 51% που κατείχε η οικογένεια του θα πέσει στο 26%. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος που έχει το 5% των μετοχών, σχολίασε πως γνώριζε για την απόφαση του Τζίγκερ και ήταν σύμφωνος.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος σχολιάζοντας την ανοιχτή επιστολή του Τζίγκερ, εμφανίστηκε θετικός και προσέθεσε ότι αύριο θα υπάρξει συνάντηση με τον Νικόλα Πατέρα και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ώστε να μπει ο Παναθηναϊκός «σε μια νέα εποχή» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω πώς δίνει την ΠΑΕ χωρίς χρήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι για το καλό του ΠΑΟ να πάμε με θετικά στην συνάντηση. Προέχει το καλό της ομάδας. Οτιδήποτε κι αν κρύβεται πίσω από την πρόταση θα πρέπει να γίνει για το καλό της ομάδας.Έχουμε περάσει μια περίοδο, όπου η επικοινωνία ήταν παραπάνω από την ουσία. Ελπίζω η επιστολή Βαρδινογιάννη να έχει στόχο την ουσία» τόνισε μεταξύ άλλων ο ´mr. Mig´, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν χθες τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε., καταλύτης στην εξέλιξη αυτή εξέλιξη, υπήρξε η στάση του κόσμου του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα των οργανωμένων φιλάθλων.
Τα συνθήματα και τα πανό στα φιλικά του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα τις έντονες αποδοκιμασίες κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο φιλικό με τη Τζένοα στις 22 Αυγούστου, προβλημάτισαν τον ισχυρό άντρα της οικογένειας, Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος  εκτίμησε ότι η κατάσταση έφτασε στο… απροχώρητο και ήρθε η ώρα μετά απο 31 χρόνια να παραδώσουν τα ´ηνία´ της ΠΑΕ.
Οσο για το timing της ανακοίνωσης, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει μετά και την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, ώστε να γίνει κατανοητό σε κάθε πλευρά, ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη παραδίδει τον Παναθηναϊκό ενισχυμένο με νέα πρόσωπα και όχι αποδυναμωμένο με παραχωρήσεις παικτών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα