Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαμπαδηδρομία στα Χανιά

´Μοναδικός στόχος των λαμπαδηδρομιών είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η χώρα μας χρειάζεται  προσπάθεια προκειμένου
να κόψουμε τις εισαγωγές αίματος από το εξωτερικό´.
Αυτά δήλωσε ο   Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ο οποίος παραβρέθηκε στη λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε χθες το πρωί από το Δημαρχείο της Σούδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 24ης Πανελλήνιας Αμφικτιονίας των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών .
Ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε επίσης, ότι ´η παρουσία  μου στην Κρήτη έχει να κάνει με τη συνεργασία και την επιβεβαίωση όλων αυτών των μηνυμάτων που είχαμε δεχτεί στην Ομοσπονδία για το μεγάλο έργο που επιτελούν όλοι οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών του Ηρακλείου και των Χανίων´.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι ´εκτός από το μεράκι και την καθημερινή απασχόληση κάποιων ανθρώπων για να πραγματοποιηθεί κάθε χρόνο  η λαμπαδηδρομία, χρειάζονται και πόροι, τους οποίους δυστυχώς δεν έχουμε. Ομως με τη βοήθεια του απλού κόσμου και τη στήριξη της
Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντλούμε κουράγιο και γι?  αυτό συνεχίζουμε´. Ο κ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε επίσης ότι η λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στις 17 Σεπτεμβρίου στα Σέρβια της Κοζάνης, όπου θα ξεκινήσει η 24η Αμφικτιονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών´.
Η πρόεδρος του Συλλόγου   Εθελοντών Αιμοδοτών “Αγ. Ιωάννης”, κα Ροδουσάκη Δέσποινα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ´συναντιόμαστε για 4η χρονιά στην σεμνή τελετή έναρξης της 8ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας. Η εκδήλωσή μας έχει σαν στόχο την καλύτερη προβολή της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας´.
Η κα Ροδουσάκη υπογράμμισε, ότι ´το σύνθημα μας είναι “κάθε σπίτι και ένας Εθελοντής Αιμοδότης”. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έρθει η μέρα που τα Χανιά, και η χώρα μας γενικότερα θα είναι αυτάρκης σε αίμα´.
Το σημερινό πρόγραμμα:
Στις 10:30π.μ: Από την οδό Τζανακάκη 6 (γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών) με προορισμό το μνημείο Πολέντα και στην συνέχεια κατάληξη στην πλατεία Βουκολιών, μέσω των
οδών: Σκαλίδη – Κισάμου -Βαμβακόπουλου – Εθνικής
οδού.
Στις 6:30μ.μ: Από την οδό Τζανακάκη 6 και μέσω των οδών: Αποκορώνου – Ηρακλείου – Καλυκά – Χρυσοπηγής
– Κόκκινου Μετοχίου – Αγίας Μαρίνας, με κατάληξη την πλατεία του Δήμου Ελ. Βενιζέλου.
Να σημειώσουμε ότι και φέτος τη λαμπαδηδρομία στο νομό μας διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “Αγ. Ιωάννης”.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα