Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Εθνική αποχαιρετά τον ηγέτη της

Δεκαέξι πόντοι, τέσσερα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα, δύο τάπες και μια ανεπανάληπτη ´ενορχήστρωση´ , ήταν η τελευταία προσφορά του Δημήτρη Διαμαντίδη στην Εθνική ομάδα μπάσκετ, η οποία επέστρεψε χθες στην Αθήνα μετά τον αποκλεισμό της στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Η  κατήφεια και η απογοήτευση ήταν εμφανείς στα πρόσωπα των παικτών, που πήγαν με όνειρα μεταλλίου στη γειτονική χώρα, αλλά υποχρεώθηκαν να επανέλθουν στη βάση τους πολύ νωρίτερα απ? όσο υπολόγιζαν.
´Δεν παίξαμε καλά, αποτύχαμε, τέλος´, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουρούσης, σπεύδοντας πάντως να υψώσει ´ασπίδα προστασίας´ στην ομάδα και να δώσει το σύνθημα για την επόμενη ημέρα: ´Δεν πετύχαμε αλλά πιο πολύ μας στεναχωρεί που βγήκαν να κατακρίνουν αυτή την ομάδα. Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε υγιείς για να πάμε και πάλι ψηλά. Μπάσκετ όμως δεν παίζουμε μόνο εμείς, αλλά και οι αντίπαλοι´.

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
Μετά το τέλος του αγώνα με τους Ισπανούς, ο επί σειρά ετών ηγέτης της εθνικής Δημήτρης Διαμαντίδης, ανακοίνωσε ότι σταματάει από το ομοσπονδιακό συγκρότημα.
´Αυτή ήταν η τελευταία μου συμμετοχή με την Εθνική. Το τελευταίο μου παιχνίδι. Ευχαρίστησα όλους τους συμπαίκτες μου. Πέρασα πάρα πολύ έντονες στιγμές μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να αγωνίζεται στην Εθνική. Κάθε κύκλος όμως κλείνει και η ζωή συνεχίζεται. Για μένα η Εθνική τελείωσε. Επαναλαμβάνω, είμαι πολύ ευτυχισμένος που έζησα όλα αυτά τα πράγματα, όλες αυτές τις στιγμές με αυτή την ομάδα και με αυτούς τους συμπαίκτες´, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διαμαντίδης.

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ
´Τι να πούμε γι? αυτό το παιδί που έχει δώσει τα πάντα για την Εθνική… Χαίρομαι πάρα πολύ που υπήρξα συμπαίκτης του, είμαι περήφανος για τις στιγμές που ζήσαμε το 2005, εύχομαι να υπάρχει κάτι ανάλογο στο μέλλον´, δήλωσε κατά την άφιξη της εθνικής ομάδας στο αεροδρόμιο ´Ελ. Βενιζέλος´, ο Γιάννης Μπουρούσης.
´Θα μου λείψει σαν αντίπαλος και ειδικότερα οι κόντρες μας μέσα στο γήπεδο, κάθε καλοκαίρι… Ευτυχώς θα τον βλέπω τον χειμώνα γιατί η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός όλο και κάπου θα συναντηθούν στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα… Μεγάλο παλικάρι ο Διαμαντίδης και σπάνιος παίκτης… Ελπίζω να τον πετύχω στο ξενοδοχείο και να του ευχηθώ από κοντά τα καλύτερα?´, ανέφερε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο σχολιάζοντας την είδηση της αποχώρησης του Διαμαντίδη από την Εθνική.
´Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου παίκτες και η απουσία του θα είναι μεγάλη από τις διεθνείς διοργανώσεις. Σπάνια βρίσκεις τέτοιους παίκτες που να συγκεντρώνουν τόσα πολλά χαρίσματα και να κάνουν την διαφορά σε άμυνα κι επίθεση… Λατρεύω να τον βλέπω τον γήπεδο και θα ήθελα κάποια στιγμή να τον «κοουτσάρω». Το ελληνικό μπάσκετ του οφείλει πολλά?´, δήλωσε ο Ιταλός προπονητής, Σέρτζιο Σκαριόλο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα