Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διακρίσεις από Χανιώτες αθλητές στον 17ο Δικταίο δρόμο Λασιθίου

Πολλές διακρίσεις για τους Χανιώτες συμμετέχοντες επιφύλασσε 17ος Δικταίος Δρόμος που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στο Οροπέδιο Λασιθίου και διοργάνωσε ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης. Ο αγώνας είχε αφετηρία και τερματισμό το χωριό Ψυχρό στο Οροπέδιο Λασιθίου ενώ η απόσταση ήταν 24.500 μέτρα εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο.
Από τους Χανιώτες συμμετέχοντες διακρίθηκαν η Χανιώτισσα Μαρία Καμισάκη που ήρθε 1η στις γυναίκες με 2.09´.43´´, ο Μανόλης Ανδρουλάκης 2ος στους εφήβους (2.44.35) και ο Αντώνης Πολάκης 3ος στην κατηγορία του με 1.54.13.
Στον αγώνα έλαβαν μέρος συνολικά 108 άτομα από όλη την Ελλάδα και τα Χανιά, από όπου συμμετείχαν 11 αθλητές ενώ οι 3 πρώτοι ήταν οι: Μιχελακάκης Αριστείδης (ΟΦΗ) με 1.29´.55´´, Μήτσης Ορέστης (ΑΟ Πρέβεζας) με 1.34.15 και Σηφάκης Μανώλης (ΣΜΚ) με 1.37.00
Αξίζει να αναφερθεί ότι στον αγώνα συμμετείχαν και 4  αθλητές του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, από τους οποίος ο 15χρονος Μανόλη Ανδρουλάκης που πήρε το 2ο βραβείο στην κατηγορία του ενώ τερμάτισαν και οι Ρουμελιωτάκης Μάνος (2.09.43), Κωνσταντινίδης Κώστας, Τσιχλάκης Νικηφόρος. Οι άλλοι χανιώτες: Γαμπαλάκης Αντώνης, Δασκαλάκης Αντώνης, Λιναράκης Μανώλης και Μπραγουδάκης Μηνάς από Σφακιά.

EUROLEAGUE 2010-14
Στη Forthnet τα δικαιώματα
Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Euroleague, της μεγαλύτερης διοργάνωσης αγώνων μπάσκετ στην Ευρώπη, για την τετραετία 2010-2014, και του Final Four της διοργάνωσης Εuroleague Basketball, στην Ελλάδα και την Κύπρο, κατά την ως άνω περίοδο, ανακοίνωσε ότι κατέχει η θυγατρική εταιρία της Forthnet, Forthnet Media Holdings SA.
?
ΓΙΑ ΤΗ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο το Άρης-Π.Α.Ο.

Κανονικά το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, όπως ανακοίνωσε χθες η διοργανώτρια αρχή.
Παρά τις πιέσεις του Άρη, ώστε το ματς να διεξαχθεί την Παρασκευή, τελικά, αφού η αστυνομία έδωσε το «Ok» για να γίνει η αναμέτρηση το Σάββατο, η Λίγκα αποφάσισε να γίνει η αναμέτρηση κανονικά την ημέρα που αρχικά είχε προβλεφτεί. Παράλληλα, εγκρίθηκε το αίτημα της ΑΕΚ να διεξαχθεί ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό στη Ριζούπολη λόγω του γνωστού προβλήματος με το ΟΑΚΑ.
Έτσι, οι μισοί αγώνες της 2ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν το Σάββατο και οι υπόλοιποι την Κυριακή.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Οι Γάλλοι μας έστειλαν…Ισπανία

Το “απρόοπτο” που κανείς δεν περίμενε συνέβη και η Νέα Ζηλανδία κέρδισε τους Γάλλους με 82-70, στέλνοντας την εθνική μας να αντιμετωπίσει τους Ισπανούς αντί για τους “τρικολόρ” στη φάση των 16 του Μουντομπάσκετ που διεξάγεται στην Τουρκία.
Σήμερα το βράδυ (21:00) λοιπόν, οι διεθνείς μας καλούνται να ξορκίσουν τον “κακό δαίμονα” που ακούει στο όνομα Ισπανία και να προκριθούν στους 8 της διοργάνωσης όπου θα τους περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Σερβία-Κροατία.
Αναλυτικά τα ζευγάρια στους «νοκ-άουτ» αγώνες της φάσης των «16»:
Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου
Σερβία-Κροατία
Ισπανία-Ελλάδα
Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου
Τουρκία-Γαλλία
Σλοβενία-Αυστραλία
Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου
ΗΠΑ-Ανγκόλα
Ρωσία-Νέα Ζηλανδία
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου
Λιθουανία-Κίνα  
Αργεντινή-Βραζιλία

Ξεκίνησαν οι Ακαδημίες του ΠΣΝΧ – Κρ. Αστέρα

Καλούμε  τα παιδιά της πόλης μας , που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα του ποδοσφαίρου, είτε ως ψυχαγωγία, είτε με αγωνιστική προοπτική, να έρθουν κοντά μας  και να στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής μας. Οι προπονήσεις της ακαδημίας θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο γήπεδο των Μουρνιών από ώρα 7μ.μ έως 11μ.μ. Για πληροφορίες και επικοινωνία τηλ. και fax 2821093296 (γραφεία συλλόγου) και τηλέφωνα υπευθύνων  τμημάτων  Aγγελάκης Δημήτρης 6987111080, τεχνικός διευθυντής Τελιόπουλος Τάκης 6998116120.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ 4ου ΤΕΛΙΚΟΥ
Βαριά “καμπάνα” στον Ολυμπιακό

Με εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στον περυσινό 4ο τελικό με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ.

Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν μόλις τέσσερα παιχνίδια από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με φιλάθλους στις εξέδρες. Το μοναδικό θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο αθλητικός δικαστής δεν επέβαλε ποινή αφαίρεσης βαθμών από το προσεχές πρωτάθλημα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει δοθεί ποτέ σε ΚΑΕ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο 111.000 ευρώ.
Αναλυτικά η ποινή του Ολυμπιακού:
1. Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ:
α) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00?,
β) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) τριών (3) αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000,00? και
γ) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) έξι (6) αγωνιστικών και πρόστιμο 60.000,00? και
2. Επικυρώνει την α΄ έγγραφη προειδοποίηση κατά την έννοια της παρ. 6 του άρθρου 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για χρήση δείκτη laser κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 6-6-2010.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα