Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνέχεια καταθέσεων

Αθήνα
Συνεχίστηκαν και χθες οι καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της Siemens. Στην Επιτροπή κατέθεσε ο πρώην υπουργός Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Αναφερόμενος στο σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I δήλωσε ότι ο μοναδικός αρμόδιος και υπεύθυνος ήταν το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ το Υπουργείο Άμυνας δεν είχε καμία αρμοδιότητα.
Μετά τον κ. Σπηλιωτόπουλο, παρουσιάστηκε στην επιτροπή ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι η εταιρεία του ήταν ανταγωνίστρια με τη Siemens.
Ο Α. Τσοχατζόπουλος
Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens παρουσιάστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Όπως δήλωσε, δεν είχε υπηρεσιακή σχέση, σε οποιοδήποτε υπουργείο κι αν ήταν, με την Siemens ή με τον κ. Χριστοφοράκο, ποτέ δεν τον επισκέφθηκε και τον γνώριζε μόνο από τις κοινωνικές επαφές.
Συνεχίζοντας ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για δύο έργα μέσω αντισταθμιστικών οφελών και στο Υπουργείο Ανάπτυξης για κατασκευή τροχαίου υλικού του ΟΣΕ από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είχε τη μοναδική του εμπλοκή με συμβάσεις της Siemens.
Τα δύο έργα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν η προγραμματική συμφωνία ´Ερμής´ (τηλεπικοινωνίες στρατού), ύψους 135 εκ ευρώ και τα αντισταθμιστικά των Πάτριοτ.
Επίσης ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι ούτε ο ίδιος, ή η κόρη του Αρετή πήραν δώρα από τη Siemens και ότι ο ίδιος διαπραγματεύθηκε και πέτυχε μειωμένες τιμές στην οικοσκευή του, ενώ η κόρη του που διηύθυνε το ΠΙΚΠΑ αποσκοπούσε να πάρει χορηγία από τη Siemens, που δεν δόθηκε ποτέ.
Τέλος ο κ. Τσοχατζόπουλος απέδωσε την εμπλοκή του ονόματός του στα πλαίσια σχεδιασμένης προσωπικής και άδικης επίθεσης με στόχο την πολιτική του εξόντωση, από μεγάλα συμφέροντα.
Στην επιτροπή πριν τον κ. Τσοχατζόπουλο, προσήλθε ο φίλος και κουμπάρος του Παύλος Νικολαΐδης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση Siemens, διότι από την έρευνα της Τραπέζης Ελλάδος προέκυψε ότι στον τραπεζικό λογαριασμό του εν λόγω επιχειρηματία μπήκε έμβασμα τον Ιούλιο του 2000 το ποσό των 5 εκ. δραχμών από τον τροφοδότη λογαριασμό των «μαύρων ταμείων» της Siemens που διαχειριζόταν το πρώην στέλεχος της Siemens και επίσης φίλος του Νικολαΐδη Ηλίας Γεωργίου. Ο κ. Νικολαΐδης δήλωσε ότι αν και πήρε στον λογαριασμό του τα χρήματα, τα επέστρεψε χωρίς όμως να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, καμία μαρτυρία, γεγονός που δημιούργησε αίσθηση στην επιτροπή, ενώ το 2004 προχώρησε στην ανέγερση μεγάλου ξενοδοχείου στο Καρπενήσι, το οποίο σχεδίασε και διακόσμησε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου Αρετή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα