Μουσείο Τυπογραφείας

Ιδανικές οι συνθήκες για μία σπουδαία διοργάνωση

Ξεκίνησε χθες το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων ? Νεανίδων στο Κολυμπάρι, στο ξενοδοχείο CavoSpada, με την συμμετοχή 72 σκακιστών και σκακιστριών από 10 χώρες της Μεσογείου.
Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, Κολυμπαρίου κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, ο αντινομάρχης κ. Μανώλης Φραγκάκης,  ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μυθήμνης κ. Γιώργος Μπικάκης και ο κ. Μανώλης Γιαννούλης.
Κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Α.Ο.Κύδων κ. Κουβάτσος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, καθώς και τους χορηγούς των αγώνων, Blue Star Ferries , Cosmote και τον κ. Μανώλη Γιαννούλη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που φιλοξενεί τους αγώνες.
Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, κ .Τζέφρεϊ Μποργκ, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και γραμματέας της Σκακιστικής  Ένωσης Χωρών Μεσογείου, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τόνισε ιδιαίτερα τις άριστες εντυπώσεις που δημιουργούν το ξενοδοχείο των αγώνων και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται οι σκακιστές.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, καλωσόρισε τους σκακιστές, προπονητές και συνοδούς, που ήρθαν στα Χανιά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες, τονίζοντας πως ο Δήμος Πλατανιά, σταθερά στέκεται δίπλα στις προσπάθειες των συλλόγων που προβάλουν τον τόπο και συμβάλουν στην άθληση της νεολαίας.
Ο Αντινομάρχης  Χανίων κ. Μανώλης Φραγκάκης συνεχάρη τους διοργανωτές, τόνισε την σταθερή βοήθεια της Νομαρχίας σε όλα τα αθλήματα και τους συλλόγους, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των αγώνων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους.
Ο κ. Μπικάκης, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μυθήμνης, σε δηλώσεις του, τόνισε πως η διοργάνωση διεθνών αγώνων τέτοιου επιπέδου, βοηθούν την προβολή του τόπου μας και προσανατολίζουν την νεολαία προς τον αθλητισμό. Τόνισε επίσης πως ο Δήμος Μυθήμνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, στηρίζουν σταθερά, στο μέτρο των δυνατοτήτων τις προσπάθειες αυτές.
Ο Δήμαρχος Κολυμπαρίου αναφέρθηκε στην πνευματικότητα του αθλήματος αλλά και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις ομορφιές του τόπου μας και την μεγάλη του ιστορία.
Καλωσόρισε στους αγωνιζόμενους και κήρυξε την έναρξη των αγώνων παίζοντας την πρώτη κίνηση του λευκού στην πρώτη σκακιέρα.
Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων είναι ο κ. Τάκης Νικολόπουλος και διαιτητές οι κ.κ. Πρεβενιός, Ζαχάριεβ και Καζάκος.
Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή του 9ου γύρου και τις απονομές των κυπέλλων και μεταλλίων στους νικητές, το απόγευμα στις 17:30.
Θα βραβευτούν οι νικητές της γενικής βαθμολογίας και οι νικητές των ειδικών κατηγοριών στις ηλικίες κάτω των 8, 10, 12, 14, 16 και 18 ετών σε αγόρια και κορίτσια.
Τα αποτελέσματα μπορούμε να τα παρακολουθούμε στην διεύθυνση www.kydonchess.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.