Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ 15η ΧΡΟΝΙΑ
Αρχίζουν οι εργασίες στη Βουλή των Εφήβων
Αθήνα
Για 15η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων”, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 3 ως τις 6 Σεπτεμβρίου, με σταθερό στόχο τη μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και την καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η συμβολή του καθενός στη διαμόρφωσή τους, ο υπεύθυνος και τεκμηριωμένος διάλογος, η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση.
Κατά το σχολικό έτος 2009-2010 εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και συμμετείχαν στην προκαταρκτική διαδικασία 11.134 μαθητές από τη Β΄ τάξη όλων των τύπων Λυκείου της χώρας (ενιαία, ημερήσια, εσπερινά, δημόσια, ιδιωτικά, ειδικά), Τ.Ε.Ε./ΕΠΑΛ Α΄ Κύκλου του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και των αντίστοιχων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.
Στο σύνολο των 300 εφήβων βουλευτών που επελέγησαν, οι 260 είναι από την Ελλάδα, οι 20 από την Κύπρο και οι 20 από την ομογένεια.
Οι έφηβοι βουλευτές θα βρίσκονται στην Αθήνα από σήμερα, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, θα συνεδριάσουν σε Επιτροπές αντίστοιχες θεματικά των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων και θα συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες πολιτιστικές δραστηριότητες.
Τέλος, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ
Δύο νεκροί ακόμη
Θεσσαλονίκη
Αλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Πρόκειται για υπερήλικες με υποκείμενα νοσήματα οι οποίοι απεβίωσαν στις 30 Αυγούστου, αλλά η αιτία του θανάτου τους επιβεβαιώθηκε χθες Τρίτη.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου ανέρχεται πλέον σε 13, ενώ ο αριθμός των ατόμων που προβλήθηκαν έχει φτάσει τους 156.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
Καταπλακώθηκε
υλοτόμος
Θεσσαλονίκη
Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι 57χρονος υλοτόμος, όταν καταπλακώθηκε από κλαδί δένδρου σε δασική περιοχή του Αρχάγγελου Αριδαίας στην Πέλλα.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε από το γιο του που βρισκόταν κι αυτός στην περιοχή πραγματοποιώντας εργασίες υλοτόμησης. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Εργατικό δυστύχημα
Πάτρα
Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, με θύμα έναν 40χρονο, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη μεγάλη περιμετρική οδό της Πάτρας.
Το δυστύχημα έγινε σε τούνελ στην περιοχή της Εγλυκάδας, όταν σύμφωνα με την αστυνομία, φορτηγό παρέσυρε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης τον 40χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον θώρακα και την πλάτη.
Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα