Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σπάνιες δημιουργίες

Σπάνια δημιουργήματα με πρώτη ύλη τον χαλκό, το γυαλί, τον μπρούντζο και την πέτρα, όλα χειροποίητα, εκτίθενται από χθες στον χώρο του ´Terra Verde´ -εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο στη Χατζημιχάλη Νταλιάνη, στη Σπλάντζια.
Δημιουργός ο Γιώργος Γκούγκουρας, ένας εξαίρετος καλλιτέχνης υλικών της γης. ´Μέσα από αυτήν την έκθεση παρουσιάζουμε δημιουργήματα χειροτεχνίας πάνω στον χαλκό, την πέτρα και το γυαλί. Μια ιδιαίτερη σύνθεση που βοηθάει στη δημιουργία ξεχωριστών αντικειμένων, αισθητικά όμορφων. Πρόκειται για απλές παραδοσιακές τεχνικές πάνω στο πριτσίνωμα, την σφυρηλάτηση, πάνω σε αρχέγονα υλικά, που έχουν ωραία χρώματα, όμορφες αντανακλάσεις που είναι ωραίο να το βλέπεις δουλεμένο. Αυτά τα δημιουργήματα ταιριάζουν   τόσο σε μοντέρνο όσο και σε παραδοσιακό σπίτι, σε όλους τους χώρους´, ανέφερε μιλώντας στα ´Χ.Ν.´.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι βασική του επιρροή είναι η παγκόσμια αρχαία ιστορία, τα πρώτα εργαλεία, τα πρώτα   δημιουργήματα του ανθρώπου μέσα από τα υλικά της γης. ´Απαιτείται αφιέρωση χρόνου και πολύς κόπος για να δουλέψεις πάνω σε αυτά τα υλικά. Για κάποιον που ξεκινάει πρώτη φορά χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να  μπορεί να πει ότι ναι τώρα μπορώ να δουλέψω πάνω στον χαλκό´.
Η έκθεση θα συνεχιστεί στον χώρο του Terra Verde ως τις 15 Σεπτέμβρη από τις 6 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ. Παράλληλα το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πρακτικό εργαστήρι μεταλλοτεχνίας ανοιχτό στον κάθε ενδιαφερόμενο και στις 11 Σεπτεμβρίου συζήτηση για τον χαλκό και τον μπρούντζο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα