Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΚΑΛΙΚΑ
Εκδήλωση σε πεζόδρομο

Ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων διοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων οδών της πόλης σήμερα, στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο (έχει προταθεί το όνομα Εμμανουήλ Ροΐδη) που βρίσκεται στην περιοχή Καλικά κάθετος των οδών «Σήφη Μαυριγιαννάκη» και «Νικολάου Μουντάκη» και πρώτη παράλληλος προς ανατολάς της οδού «Ανδρέα Δικωνύμου».
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» και μουσικοί από τον Σύλλογο Μουσικών Νομού Χανίων «Ο Χάρχαλης», ενώ θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα.

?
ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
´Παιδικό πανηγύρι´

Με το καθιερωμένο ´Παιδικό πανηγύρι´, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., στο Μουσείο Αλιείας Κολυμπαρίου, ολοκληρώνεται και ο φετινός καλοκαιρινός κύκλος εκδηλώσεων με τον τίτλο «Χωριά με φώτα ανοιχτά» που υλοποιεί η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς της περιοχής από το 2007.
Για τέταρτη χρονιά το παιδικό πανηγύρι θα είναι μια συνάντηση με πολλές εκπλήξεις.
Μουσική, χορός, τραγούδι από παιδιά της ευρύτερης περιοχής, μαθητές σχολών και ωδείων. Μια μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους.
Χορεύουν οι μαθητές της Σχολής «Οι Πελασγοί» του Σταύρου Μπασάκη.
Είσοδος ελεύθερη.

?
ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Εκθεση κεραμικής

Εκθεση γλυπτικής και κεραμικής των Αλντα Ρέις και Γιώργου Κοκοβλή εγκαινιάζεται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., στον χώρο του εστιατορίου ´Ελαίας γη´, στον Πλατανιά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά 6 – 11 μ.μ.

Υπάρχει και φιλότιμο…

Ενα επίκαιρο θέμα διάλεξαν μαθητές και φοιτητές της Παλαιόχωρας για να στήσουν μια εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική παράσταση την περασμένη Κυριακή.
Η υπόθεση γνωστή από την ομώνυμη κωμωδία και ταινία του Αλέκου Σακελλάριου (1965). Ένας υπουργός πηγαίνει σε ένα χωριό της εκλογικής του περιφέρειας του για να εγκαινιάσει ένα μαιευτήριο, εκεί πληροφορείται τις απάτες των ιδιαιτέρων του κι αλλάζει στάση ζωής.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσπάθειας των δόκιμων ηθοποιών ήταν ότι όλοι δούλεψαν ασταμάτητα για πολλές εβδομάδες.
Συγκέντρωσαν υλικό για το σκηνικά, τα κοστούμια, καθάρισαν το χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων στην Παλαιόχωρα, φρόντισαν για τον ήχο, τον φωτισμό, έκαναν το φυλλάδιο, τη διαφήμιση, έκαναν πρόβες και φωτογραφήσεις. Και φυσικά έμαθαν τέλεια τους ρόλους τους.
Μια ζωντανή επίδειξη αυτόνομης παρουσίας για την προβολή της Παλαιόχωρας.  Η θεατρική τους ομάδα ´Ηλεκτρικός Θησέας´ -όλοι φίλοι και φίλες- αποτελείται από τους Τρακάκη Αλέξανδρο, Δαράκη Γιώργο, Ζουρίδη Αντώνη, Τρακάκη Αχιλλέα, Τρακάκη Σπυριδούλα, Λουράκη Θοδωρή, Φυλλαδιτάκη Τζένη, Τρακάκη Κωνσταντίνα, Δερμιτζάκη Μανώλη, Ντουλάκη Ελένη, Λιτσαρδάκη Ανδρέα, Τζανάκη Μαρία, Τζανάκη Ευτύχη, Τρακάκη Ανδρέα, Φαλελάκη Χρήστο, Μάρκου Κατερίνα, Θεοδωράκη Γιάννα, Θεοδωράκη Μαρία και τον τεχνικό τους Φαλελάκη Ανδρέα.
Ευχή μας η προσπάθεια τους να συνεχιστεί!  

Κυριάκος Βασιλομανωλάκης

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 2/9 – 8/9

Εκδηλώσεις
? ´Ερως ανίκατε μάχαν V´ το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο Μοναστήρι του Καρόλου.
? Προβολή ντοκιμαντέρ στην πλατεία της Σπλάντζιας, που αφορά στην εθνική ομάδα αστέγων σήμερα και ώρα 9 μ.μ.
? Εκδήλωση μνήμης και τιμής την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ., στα Τσουρουνιανά.
? O 2ος κύκλος των παράλληλων δράσεων της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Τέχνη και Τεχνολογία ? Άνθρωπος και Μηχανή» στο «Ελαιουργείον ? Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου την Κυριακή 5/9, στις 8 μ.μ.

Εκθέσεις
? Εκθεση φωτογραφιών του Περικλή Διαμαντόπουλου ´Τόποι, πρόσωπα και γεγονότα της Κρήτης στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα´ στον Φιλολογικό Σύλλογο Χανίων ´Ο Χρυσόστομος´ έως και 25 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 10.30 π.μ. – 1 μ.μ. και 7 – 9.30 μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
? Αφιέρωμα στον γλύπτη Apel-les Fenosa και την εποχή του στην μπουτίκ Bettina (Αντώνη Γαμπά και Αγγέλου) στην παλιά πόλη μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Ωρες λειτουργίας 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 με 10 μ.μ.
? Εκθεση του Στηβ Γιαννάκος στη Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10 π.μ. – 2 μ.μ και 7 – 10 μ.μ., Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ. Κυριακή κλειστά.
? «Τέχνη και τεχνολογία, Άνθρωπος και Μηχανή» έως 3 Οκτώβρη στο ´Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης´. Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή 2  – 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
? Εκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Ζερβουδάκη στο καφέ ´Αρωμα´ στο παλιό λιμάνι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
? 6η έκθεση παλιάς μοτοσυκλέτας μέχρι 6 Σεπτεμβρίου στο παλιό Τελωνείο. Καθημερινά 6 μ.μ. με 12 τα μεσάνυχτα. Είσοδος ελεύθερη.
? Εκθεση φωτογραφίας ΛΕΦΚΙ εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο Γιαλί Τζαμισί.
? Εκθεση μεταλλοτεχνίας του εργαστηρίου ´Οι επίγονοι´ στον χώρο της ´Terra Verde´ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Παραστάσεις
? Παράσταση Καραγκιόζη στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Ζωοδόχου πηγής στις Μουρνιές, την Κυριακή 5/9, στις 8.30 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα