Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα μεγάλα αστέρια που? παρολίγο να υπογράψουν σε ελληνικές ομάδες

Στον τελικό του Champions League θα μπορούσε να φτάσει η ομάδα των μεγάλων αστέρων που όμως ποτέ δεν ήρθαν στις ελληνικές ομάδες, παρά τις φήμες και τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου.
Χθες εξάλλου εξέπνευσε η διορία για την αγορά ποδοσφαιριστών, ενώ μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ελληνικές ομάδες να υπογράφουν συμβόλαια με παίκτες που δεν δεσμεύονται από συμβόλαιο με άλλη ομάδα.
´ΑΠΟΡΘΗΤΗ´ ΕΣΤΙΑ
Ποιος αμυντικός δεν θα ήθελε να έχει στην πλάτη του τον Μανουέλ Αλμούνια ή τον Βίνσεντ Ενγεάμα; Και οι δύο παίκτες ακούστηκαν έντονα για ελληνικές ομάδες και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να προσγειωθούν ποτέ στο ´Ελ. Βενιζέλος´.
ΑΜΥΝΑ ´ΓΡΑΝΙΤΗΣ´
Κρις, Μαρτσένα, Μπορντόν και Γκαλάς ήταν οι τέσσερις παίκτες που προσπάθησε να δελεάσει ο Παναθηναϊκός πριν καταλήξει στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Η περίπτωση του 33χρονου Γουίλιαμ Γκαλάς ήταν και η ιδεατή μιας και το γεμάτο βιογραφικό του σε εθνική Γαλλίας, Τσέλσι και Αρσεναλ αποδεικνύει ότι ήταν ο ιδανικός για ´ηγέτης´ στην πράσινη άμυνα. Τελικά κατέληξε στην τρίτη μεγάλη ομάδα του Λονδίνου, την Τότεναμ.
Ο Κάρλος Μαρτσένα, εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής, απασχολούσε από πέρυσι τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η διοίκηση δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη και ο Ισπανός αμυντικός κατέληξε στη Βιγιαρεάλ.
ΚΕΝΤΡΟ ´ΟΝΕΙΡΟ´
Γκατούζο, Καμορανέζι, Γιοβάνοβιτς, Ρικέλμε, Ροναλντίνιο. Πεντάδα – ´όνειρο´ για το κέντρο κάθε ομάδας. Ο Γκατούζο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήταν με το ένα πόδι στον Ολυμπιακό, όπως και ο Καμορανέζι, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν ντύθηκε στα ερυθρόλευκα.
Η περίπτωση του Γιοβάνοβιτς απασχόλησε και τους δύο ´αιώνιους´, ωστόσο δεν θα τον δούμε ούτε αυτόν στα ελληνικά γήπεδα. Το ίδιο συνέβη και με τους Ρικέλμε και Ροναλντίνιο.
Ο Αργεντίνος, εμφανιζόταν συχνά-πυκνά στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, με τις φήμες να λένε ότι ´τον φέρνει ο Ρότσα´, ωστόσο η φανέλα με το ´10´ θα φορεθεί από τον Γκοβού.
Ο Βραζιλιάνος σούπερ – σταρ Ρονανλτίνιο, ήρθε αναμφίβολα στην Ελλάδα αλλά προτίμησε τις ακτές της Μυκόνου και τις βραδινές πίστες της Αθήνας αντί για τα γραφεία του Ολυμπιακού, για τον οποίο ακουγόταν έντονα.
ΕΠΙΘΕΣΗ ´ΦΩΤΙΑ´
Με Νταβίντ Τρεζεγκέ και Ζούλιο Μπαμπτίστα, οι τερματοφύλακες της Σούπερλιγκ θα είχαν σοβαρό πρόβλημα φέτος. Για καλή τους όμως τύχη ούτε ο Γάλλος ούτε και ο Βραζιλιάνος δεν ήρθαν στη χώρα μας.
ΒΑΘΟΣ ΠΑΓΚΟΥ
Και αν δεν αρκούν τα παραπάνω ονόματα για τη διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν και άλλα που θα μπορούσαν να έρθουν από τον? πάγκο και να δώσουν πνοή στην ομάδα.
Γκούτι, Βούτσινιτς, Ντέκο, Μπάλακ, Κλάσνιτς, Αντριάνο και Κιμ Κάλστρομ, θα έλυναν τα χέρια πολλών προπονητών. Ούτε όμως αυτοί θα αγωνιστούν στα ελληνικά γήπεδα.
Σε κάθε περίπτωση, τα αθλητικά πρωτοσέλιδα κράτησαν σε? εγρήγορση τους Έλληνες φιλάθλους όλο το καλοκαίρι και ´υπόσχονται´ ανάλογη συνέχεια λίγο πριν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ραντεβού με τα ´όνειρα´ τον Δεκέμβρη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα