Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αλλάζουν οι τιμές σε όλα τα φάρμακα

Αθήνα
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που αφορά στην ανατιμολόγηση του συνόλου των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο Δελτίο Τιμών θα υπάρχουν 1.795 τιμές πρωτοτύπων φαρμάκων, 400 τιμές ορρών, 11 τιμές οδοντιατρικών ενέσεων, 151 τιμές παραγώγων αίματος και 223 τιμές φαρμάκων βάσει κοστολογίου.
Συνολικά, δηλαδή, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων θα περιλαμβάνει 2.648 τιμές.
Επισημαίνεται ότι στις ανωτέρω τιμές πρωτοτύπων και νέων φαρμάκων θα προσαρμοστούν οι τιμές των αντίστοιχων αντιγράφων.
Σημειώνεται ότι μέχρι προχθές είχαν υποβληθεί από τις εταιρείες 735 ενστάσεις για τις τιμές που τους εστάλησαν και έχουν εξεταστεί 90. Ενστάσεις εξακολουθούν να κατατίθενται.
Υπενθυμίζεται ότι με το νέο καθεστώς τιμολόγησης οι τιμές πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά καθορίζονται από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου μετά τη διεξαγωγή έρευνας στα κράτη – μέλη της ΕΕ στα οποία κυκλοφορεί το φαρμακευτικό προϊόν.
Η τιμή προκύπτει από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων αντίστοιχων τιμών του φαρμακευτικού προϊόντος στα κράτη – μέλη της ΕΕ στα οποία υφίστανται και ανακοινώνονται επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές των χωρών αυτών. Η τιμή των φαρμακευτικών προϊόντων επανεξετάζεται και ανατιμολογείται από την Υπηρεσία τρεις φορές τον χρόνο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα