Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

?Η κυβέρνηση ασχολείται με την υλοποίηση του έργου της?

Αθήνα
´Το θέμα έχει εξαντληθεί και η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τέτοια σενάρια, αλλά μόνο με την υλοποίηση του έργου της´, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στον φημολογούμενο ανασχηματισμό.
Για το εάν ισχύει η δήλωσή του περί κάλυψης των κενών που θα δημιουργούνταν από ενδεχόμενη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι αυτό ήταν το ένα σκέλος και ότι έχει μιλήσει επιπλέον για αλλαγές, που θα υπάρξουν και ανεξάρτητα από πρόσωπα.
«Ολες οι δηλώσεις μου ισχύουν», σημείωσε.
Αναφορικά με αυτές τις δομικές αλλαγές, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί το Γραφείο του Πρωθυπουργού να είναι «ένα στρατηγείο παραγωγής και υλοποίησης πολιτικών στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων».
Υπογράμμισε δε ότι αυτός ο εκσυγχρονισμός θα προχωρήσει, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση της Επιτροπής (που έχει συσταθεί σχετικώς) αν και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα.
Ερωτηθείς για το λόγο προκήρυξης 20 επιπλέον θέσεων συμβούλων, την ώρα που οι υπόλοιπες δεν έχουν καλυφθεί, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι αυτό ακριβώς δείχνει, ότι «δεν λειτουργούμε ρουσφετολογικά, αλλά κάνουμε στοχευμένες κινήσεις και θέλουμε να υπάρχει κάλυψη πραγματικών αναγκών».
«Το τι σημαίνει δεοντολογία και ηθική υπόσταση, εμείς στο ΠΑΣΟΚ το ξέρουμε πάρα πολύ καλά και είναι αρχές σεβαστές όσο και η νομιμότητα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σχετικά με τους λόγους παραίτησης της κ. Σιούτη, ο αντικαταστάτης της οποίας θα ανακοινωθεί όταν αποφασιστεί.
Οσον αφορά την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «είναι δεδηλωμένη η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες ώστε όσοι οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση παντελούς αναξιοπιστίας, με την παραποίηση στατιστικών στοιχείων, να λογοδοτήσουν στον λαό μέσω των επιτροπών της Βουλής». Ταυτόχρονα, έβαλε κατά της ΝΔ, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που αποχωρεί από την εξεταστική για τη Μονή Βατοπεδίου και ότι «όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας για το ποια ήταν η σχέση της όλα αυτά τα χρόνια με το σκάνδαλο».
Ακόμη, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου ότι δεν θα δεχτεί «καπέλο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε ταγμένοι όλοι σε έναν σκοπό» και ότι «η κυβέρνηση δρα συλλογικά και έχουμε να επιτελέσουμε ένα έργο που δεν μας αφήνει περιθώρια να ασχοληθούμε με θέματα, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού λαού».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα