Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια Κρήτης

´Η  συγκρότηση και κάθοδος αριστερών αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων στην Περιφέρεια Κρήτης αλλά και στον Δήμο Χανίων´ είναι ο στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αποφασίσθηκε στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο.
´Αυτές οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές και πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ενα πρόγραμμα που θα έχει ως θεμέλιό του την άρνηση του χρέους, την εθνικοποίηση τραπεζών, να περιέλθουν υπό δημόσιο και εργατικό έλεγχο οι μεγάλες επιχειρήσεις και να υπάρξει ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ΟΝΕ´, τόνισε σε δηλώσεις του μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Βασίλης Λιόντος.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως χωρίς τα παραπάνω ´δεν μπορείς να κάνεις καμία φιλολαϊκή πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πιο μικρή παραχώρηση θα γίνει υπό την πίεση ενός κινήματος με αυτά τα στοιχεία. Δεν μπορείς να μιλάς για τους όρους εργασίας, την ελαστική, την ανασφάλιστη εργασία σε Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις χωρίς να αντιπαρατίθεσαι με τη λογική της Ε.Ε. που προωθεί αυτές τις πολιτικές. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο «Καλλικράτης» δημιουργεί τοπικά κράτη που θα εξαρτώνται από την Ε.Ε., θα παίρνουν δάνεια, θα υπερχρεώνονται και θα φορολογούν σκληρά τους δημότες. Είναι μια έξυπνη πρακτική της κυβέρνησης γιατί μετακυλίει το δημόσιο χρέος στους Δήμους, οδηγώντας τους στην πλήρη επιχειρηματικοποίηση´. Ο κ. Λιόντος υποστήριξε επίσης πως στην ατζέντα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ´δεν αρκεί να μπαίνει το περιβάλλον και οι ελεύθεροι χώροι, ζητήματα απαραίτητα για την κοινωνία μας, αλλά και οι σχέσεις εργασίας και τα οικονομικά ζητήματα´. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επεσήμαναν πως ανάλογες πρωτοβουλίες αριστερών αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων που δοκιμάστηκαν στις προηγούμενες εκλογές παρουσίασαν σημαντική επιτυχία εκλέγοντας δημοτικούς συμβούλους σε Δήμους της Αθήνας, στην Ηπειρο, την Πελοπόννησο και αλλού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα