Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραιτήθηκε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού

Αθήνα
Την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας υπέβαλε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού Γλυκερία Σιούτη.
Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας στο οποίο αναφερόταν ότι η κα Σιούτη πρότεινε την πρόσληψη ενός 25χρονου νομικού, ως επιστημονικού συνεργάτη.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, παρότι πράγματι προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού και έγινε αποδεκτή η πρόσληψη του Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της, η διαδικασία πρόσληψής του δεν θα ολοκληρωθεί «για λόγους δεοντολογίας».
Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε αναφορές ορισμένων ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα των «συμβούλων», η πρόσληψη του κ. Χασαπόπουλου δεν θα προχωρήσει, παρότι για τους μετακλητούς δεν αποτελεί προϋπόθεση για πρόσληψη η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους καθηκόντων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο 25χρονος Α. Χασαπόπουλος πήρε την άδεια του επαγγελματία δικηγόρου πέρυσι και δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει συστήσει επιτροπή που εξετάζει τις λειτουργίες των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου, καθώς και όλες τις πτυχές του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να μελετηθούν οι καλύτερες πρακτικές, αξιοποιώντας την εμπειρία χωρών με σύγχρονες δομές διοίκησης.
Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση του κ. Χασαπόπουλου και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τον προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού σε αυτό, διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού που ανέρχονταν σε 105, αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.
Διευκρινίζεται ακόμη ότι από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.
«Είναι σαφές ότι η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ακόμη, αναφορικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην υπουργό Οικονομικών, Τομάσο, Παντόα Σιόπα, σημειώνεται ότι, «ο κ. Σιόπα, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολίασε: «Για αξιοκρατία μας μιλούσε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου. Τώρα με αυτά που αποκαλύπτονται για το πρωθυπουργικό γραφείο, αντιλαμβανόμαστε όλοι πώς το εννοούσε.»
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, δήλωσε: «Η κα Σιούτη, πέρα από τις οποιεσδήποτε διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος μαζί της, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που ξέρει καλά τη δουλειά του. Σαφώς και πρόκειται για πλήγμα στο στελεχιακό δυναμικό του πρωθυπουργικού γραφείου.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα