Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πλήθος κόσμου για τη γιορτή της σαρδέλας

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες το βράδυ στο λιμανάκι της Νέας Χώρας για τη γιορτή της σαρδέλας.
Η  εκδήλωση που πλέον αποτελεί θεσμό κάθε καλοκαίρι στην όμορφη συνοικία, διοργανώθηκε για 15η χρονιά από τον Δήμο Χανίων, την Eνορία και τους Συλλόγους Ερασιτεχνών Αλιέων και Eπαγγελματιών της Νέας Χώρας.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τη νοστιμιά αυτού του ψαριού ψημένου στη χόβολη, να δοκιμάσουν αρκετές ποιότητες ντόπιου κρασιού και ν? απολαύσουν για ώρες την Κρητική παραδοσιακή μουσική και τους χορούς του τόπου μας από διάφορους παραδοσιακούς Συλλόγους.
Η προϊσταμένη της ΕΡΑ Χανίων κα Αννα Μακράκη Καρέλα αναφέρθηκε τόσο στη χθεσινή γιορτή όσο και στη προχθεσινή περιήγηση της συνοικίας από κανταδόρους που, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ´γέμισε τη ψυχή μας με νοσταλγία και θύμησες´.
Μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ ο δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης υπογράμμισε ότι στόχος των εκδηλώσεων όπως η γιορτή της σαρδέλας είναι να γίνει η πόλη όσο μπορεί πιο ανθρώπινη ενώ τόνισε ότι:
´Οι εκδηλώσεις αυτές φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά. Μας φέρνουν όλους μαζί, να αγωνιζόμαστε και να δουλεύουμε για να διατηρήσουμε την ομορφιά και την Παράδοση´.
Να σημειώσουμε ότι η γιορτή της σαρδέλας στη Νέα Χώρα έχει εμπνευστή τον εφημέριο της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας παπά-Αντώνη Σαπουνάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα