Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανετη νίκη του ΑΟΧ 4-0 τον Πλατανιά

Σαρωτική φιλική νίκη για τον ΑΟ Χανιά με 4-0 επί του Πλατανιά, όμως παραδόξως ο προπονητής των φιλοξενουμένων προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει πολλούς βασικούς στο αρχικό σχήμα παρότι είχε και σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών (Μιρτσέτα, Κατσικοκέρη, Πότσι, Κομπογεννητάκη, Τσαρτσίδη) και παρότι σε μία εβδομάδα δίνουν και αυτοί το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το κύπελλο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με τον Εργοτέλη στην βασική 11άδα ήταν μονάχα τρεις παίκτες (Λιούρδης, Τζανής, Ευφραιμίδης) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο β´ μέρος πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και οι υπόλοιποι παίκτες του Πλατανιά όμως το γρήγορο 3ο γκολ του Γωνιωτάκη δεν επέτρεψε να αντιδράσουν ενώ δεν έλλειψαν και κάποια δυνατά μαρκαρίσματα. Ετσι μπορεί ο Τσίρκοβιτς να είπε ότι φταίει επειδή δεν έδωσε να καταλάβουν οι παίκτες του το πόσο σοβαρό παιχνίδι είχαν να δώσουν όμως με την πληθώρα αλλαγών που έκανε μάλλον ούτε ο ίδιος το είχε καταλάβει ενώ έχασε και την ευκαιρία να δοκιμάσει την ομάδα που θα παρουσιάσει στην Φιλιππιάδα.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαρκάκης είχε κάθε λόγο να δηλώνει ικανοποιημένος και διευκρίνησε ότι στην Αγ. Παρασκευή θα ξεκινήσει σχεδόν η ίδια 11άδα του α´ μέρους με ελάχιστες αλλαγές.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γωνιωτάκης που πέτυχε χατ τρικ.
Στο 31´ μετά από ασιστ του Τριχιά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ αποφεύγοντας και τον Λιούρδη ενώ στο 38´ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Τσάτσος.
Στο 52´ με σουτ πέτυχε το 3-0 και το σκορ έκλεισε ο Αλή Ογλού με κεφαλιά στο 90´.
Στο 69´ ο Τσιτλακίδης σημάδεψε τα δοκάρια του Πλατανιά που λίγες φορές έκανε αισθητή την παρουσία του.
Συγκεκριμένα στο 45´ με τον Μαρτσάκη και στο 85´ με τον Αργέντη πλησίασε στο γκολ.
Ανακεφαλαιώνοντας: Μετά τα δύο τελευταία δυνατά φιλικά των δύο ομάδων μας στο Ηράκλειο και το σαββατιάτικο μεταξύ τους φάνηκε ότι είναι ικανές για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Θεωρούμε ότι διαθέτουν αρκετούς αξιόλογους παίκτες για την κατηγορία και η μοναδική διαφορά είναι ότι ο Πλατανιάς λόγω τραυματισμών στερείται 3 πολύ έμπειρους μεσοεπιθετικούς παίκτες (Μιρτσέτα, Πότσι, Κατσικοκέρη) που του περιορίζουν τις επιλογές στο δημιουργικό κομμάτι  ενώ στον ΑΟΧ η σημαντικότερη απώλεια έχει να κάνει με την απουσία του αμυντικού Βενιζέλου Ανυφαντάκη. Αυτό που πρέπει να κατάλαβαν δηλαδή είναι ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και προσιτοί αντίπαλοι αλλά χρειάζεται οι παίκτες να δώσουν το 110% αν θέλουν να κάνουν μια καλή πορεία και να πετύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο αν πιστέψουν επειδή έκαναν μία καλή εμφάνιση ότι ξαφνικά έγιναν υπερομάδα απέναντι σε σωματεία πολύ πιο έμπειρα στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Να προσθέσουμε ότι με τον Πλατανιά δοκιμάστηκαν και οι Δελήμπασης, Παπαδημητρίου που βούλιαξαν στην γενική μετριότητα.
Δηλώσεις:
Μαρκάκης: “Ευχαριστούμε τον Πλατανια που δέχτηκε να γίνει το φιλικό παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος με τα παιδιά αλλά θέλω να έχομε σταθερή απόδοση και σε εκτός έδρας αγώνες. Έχομε ατέλειες στο τελείωμα των φάσεων άλλα δουλεύομε και θα βελτιωθούμε και σε αυτό τον τομέα. Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι εμείς έχομε στόχο μια σταθερή απόδοση. Με μια-δυο αλλαγές η ομάδα του α μέρους θα είναι αυτή που θα ξεκινήσει στην Αγία Παρασκευή για το κύπελλο”.
Μιρτσέτα: “Φταίω εγώ που δεν έδωσα στους παίκτες μου να καταλάβουν την σοβαρότητα του παιχνιδιού. Είχα πει ότι έχουμε ατέλειες και ότι στοχεύουμε σε άνετη παραμονή. Ηταν μία πολύ καλή σφαλιάρα που θα μας προσγειώσει”.
Ο ΠΟΑ 3-0 ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ
Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε το Σάββατο στο γήπεδο του ΠΟΑ ο τοπικός Ατσαλένιος εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της άμυνας του Ακρίτα στο α´ ημίχρονο και πέτυχε 3 τέρματα τα οποία και έκριναν τη συνάντηση (φωτ. κάτω διακρίνονται οι Σφυρής, Χαλκιαδάκης, Πολιουδόβαρδας και Κελαϊδής από τον αγώνα).
Δύο γκολ σημείωσε ο Χαλκιαδάκης στο 25? και στο 45? και ένα ο Μπαδιεριτάκης στο 40?. Πάντως στο 30? από σέντρα του Μάνου ο Παπαδημητρίου έστειλε τη μπάλα με σουτ να χτυπάει στο οριζόντιο και να περνάει τη γραμμή χωρίς να το δει ο αρμόδιος βοηθός ενώ δοκιμάστηκε και ένας 21χρονος (αριστερό μπακ) από την Θεσσαλονίκη, ο Σταυρίδης, χωρίς όμως να δείξει κάτι ιδιαίτερο.
Ακρίτας: Σαπουνάκης (46´ Μπραουδάκης), Κοκονένκο (65´ Παπαδάκης), Σταυρίδης (46´ Καγκλατζής), Τζαγκαράκης (60´ Αννιτσάκης), Κελαϊδής (25´ λ.τρ. Βαλαδάκης), Πολιουδόβαρδας (75´ Σκρέκας), Χαλκιαδάκης (65´ Θεοδωρακάτος), Μάνος (70´ Μυριδάκης), Παπαδημητρίου (60´ Πετράκης Π.), Σφυρής (46´ Καστρινάκης), Καραδάκης (60´ Πετράκης Μ.)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα