Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θερμό χειμώνα προβλέπουν οι συνδικαλιστές

Αθήνα,
Μαζικές και σκληρές αντιδράσεις και ένα θερμό χειμώνα προβλέπει η ΑΔΕΔΥ λόγω της κατάστασης, που οδηγεί “την οικονομία σε αποσάρθρωση και διάλυση”.
Αυτό δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Δόλγιρας, μετά τη συνάντηση, που είχε χθες αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, κυρίους Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Εσωτερικών. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης των υπουργών, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, στον πρωθυπουργό εν? όψει της ΔΕΘ.
Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν κινητοποιήσεις, τόσο στο πανευρωπαϊκό επίπεδο στις 28 Σεπτεμβρίου όσο και στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου. Οσον αφορά τις προτάσεις και τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, οι εκπρόσωποί της δήλωσαν πως δεν αποδέχονται κλαδικά μισθολόγια αλλά ένα ενιαίο, ζητούν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και δεν συζητούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.
Οσον αφορά το πρόγραμμα “Καλλικράτης”, είπαν πως υπάρχει κίνδυνος διοικητικού χάους, αφού έχουν αυξηθεί πάνω από 150%, σε σχέση με άλλες χρονιές, οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, γεγονός, που δημιουργεί προβλήματα, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στη διοίκηση.
Επίσης, παρ? όλο που αποδέχονται την ανάγκη αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, είναι αντίθετοι στις υποχρεωτικές μετατάξεις. Το άλλο μέλος της ΑΔΕΔΥ, που έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κ. Δέσποινα Σπανού, είπε πως η συνάντηση αυτή έγινε για το θεαθήναι, καθώς οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα και τόνισε, πως οι αποδοχές των υπαλλήλων είναι πολύ χαμηλές και ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να καλύψουν το κόστος ζωής.
Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε σε δηλώσεις του στη συνέχεια, πως ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών δεν δεσμεύτηκαν, καθώς η συνάντηση αυτή είναι προπαρασκευαστική, εν? όψει της επικείμενης συνάντησης Παπανδρέου – ΑΔΕΔΥ πριν από τη ΔΕΘ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα