Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Παρουσιάστηκαν Πάντελιτς Μοϊσές, Νέμεθ και Φουστέρ
Αθήνα
Τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που απέκτησε τελευταία, δηλαδή τους Πάντελιτς, Μοϊσές, Νέμεθ και Φουστέρ, παρουσίασε χθες επίσημα ο Ολυμπιακός και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης.
«Τέρμα τα λόγια. Καιρός για δουλειά και μπάλα» είπε ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων», ενώ από τη δική τους πλευρά οι ποδοσφαιριστές δήλωσαν:
Μοϊσές: «Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να αφήσω την ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Βρισκόμουν πάντα στον τόπο μου, σε μία καλή ομάδα. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Έχω κάνει καλή προετοιμασία και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι έτοιμος να προσφέρω. Ωστόσο, είναι θέμα του προπονητή αν θα με συμπεριλάβει στα πλάνα του για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Ήταν δύσκολο για μένα να αποχωριστώ την Ισπανία, αν και μοιάζει πολύ με την Ελλάδα και σε συνδυασμό με την παρουσία του Βαλβέρδε πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ γρήγορα».
Πάντελιτς: «Ξέρω ότι δεν έχετε συνηθίσει έναν παίκτη που έρχεται από το εξωτερικό να μιλάει ελληνικά. Εγώ είμαι παίκτης κερκίδας. Ένας από εσάς. Ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός είναι αδέρφια. Ξέρω τι θέλετε και θα προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να φτάνουμε στη νίκη. Αυτό έχει σημασία κι όχι ποιος θα σκοράρει. Να κερδίζει ο Ολυμπιακός και να φέρουμε τίτλους στον Πειραιά. Δεν ξέρω κανέναν ποδοσφαιριστή να θέλει να παίζει μπροστά σε άδειες κερκίδες. Δεν θέλω να βλέπω ούτε ένα άδειο κάθισμα στο Καραϊσκάκη. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι συνέχεια γεμάτο. Δεν φτάνει μόνο να είσαι καλός και να σκοράρεις, πρέπει η ομάδα να δουλεύει για τον παίκτη με το «9» για να κάνει φάσεις κι ας χάσει αρκετές. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνω καλή δουλειά στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ όμως να υποσχεθώ πόσα γκολ θα πετύχω. Πρέπει να πω ότι πέρασαν αρκετοί Σέρβοι παικταράδες, που έκαναν μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. Ο Τζόρτζεβιτς κατέκτησε πολλούς τίτλους και ήταν αρχηγός».
Νέμεθ: «Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό και από αρκετές άλλες ομάδες. Από την περσινή μου εμπειρία στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, είχα σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον Ολυμπιακό και το φανατικό κοινό του. Είμαι έτοιμος να προσφέρω».
Φουστέρ: «Ήρθα στον Ολυμπιακό, αν και ήξερα πως δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ξέρω ότι είναι μια ομάδα που συμμετέχει ανελλιπώς στα ευρωπαϊκά κύπελλα και ελπίζω από του χρόνου να επιστρέψουμε δυναμικά. Γνωρίζω καλά τον κύριο Βαλβέρδε. Αυτός μου είπε να έρθω στην Ελλάδα για να κατακτήσουμε τίτλους. Με προορίζει να παίζω πίσω από τον επιθετικό».

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ
Δύο αγωνιστικές σε Φώτση και ´Σόφο´
Άγκυρα
Με δύο αγωνιστικές τιμώρησε η FIBA τον Αντώνη Φώτση αλλά και τον Σοφοκλή Σχροτσιανίτη από πλευράς Εθνικής Ελλάδας, για τα θλιβερά επεισόδια στον φιλικό αγώνα με της Σερβία της 19ης Αυγούστου, στο ΟΑΚΑ , για το 24ο Τουρνουά ´Ακρόπολις´.
Η επιβολή της ποινής είναι άμεση, κάτι που σημαίνει πως η Εθνική θα στερηθεί των υπηρεσιών του αρχηγού της και του σέντερ της στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ το Σάββατο με την Κίνα και απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο την Κυριακή (6.30 μ.μ.), για τον Γ? όμιλο της πρώτης φάσης. Παράλληλα, επιβλήθηκε και πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ. Απέφυγε την τιμωρία ο Κώστας Τσαρτσαρής.
Για τη Σερβία, με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς, και με τρεις ο Νέναντ Κρστιτς που είχε πετάξει καρέκλα στο κεφάλι του Γιάννη Μπουρούση τραυματίζοντας (τρία ράμματα) τον διεθνή σέντερ, ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο. Δεν τιμωρήθηκε ο Μάρκο Κέσελι.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Συνεργάτης του Σάντος
ο Ζήσης Βρύζας
Αθήνα
Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε στον ΠΑΟΚ, ανέλαβε επίσημα συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα.
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας μαζί του ως εξής: «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται η έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Ζήση Βρύζα. Ο κ. Βρύζας θα είναι συνεργάτης του κ. Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ομάδα Ανδρών. Η διάρκεια της συνεργασίας θα είναι διετής».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡ. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου
ο Χαράλαμπος Χαϊδεμενάκης
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Κρήτη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας. Οι αγώνες διεξήχθησαν, στις εγκαταστάσεις της Minoan Camp στις Μελλέσες και τα αγωνίσματα στα οποία πήραν μέρος οι ποδηλάτες είναι το Τετραπλό Κρος (4Χ) και η Κατάβαση (DHI). Οι αγώνες ήταν συγκλονιστικοί, με τους θεατές να απολαμβάνουν πλούσιο θέαμα από τους κορυφαίους ποδηλάτες της χώρας. Η πίστα ήταν ολυμπιακών προδιαγραφών κάτι που διαπίστωσαν όλοι οι ποδηλάτες, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Το αγώνισμα της Κατάβασης κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κράτησε σε αγωνία τους θεατές έως το τέλος του αγώνα. Τελικώς πρώτευσε ο Ορλάνδος Σαριόγλου (Βέλος) , με δεύτερο τον Χαράλαμπο Χαιδεμενάκη (φωτ.) του Τάλω ΑΝΕΚ Lines ο οποίος θα μπορούσε να είχε κερδίσει εάν σε ένα πέταγμα ο πολύ δυνατός αέρας που επικρατούσε στην περιοχή δεν τον έκανε να χάσει την ισορροπία του. Στον αγώνα συμμετείχαν και πολύ άλλοι αθλητές του Τάλω που τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Στην αποστολή της εθνικής μας
ο Μυλωνάκης αλλά και ο Γαλανίδης
Την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας ανδρών που θα αναχωρήσει το μεσημέρι σήμερα για το Ζάγκρεμπ, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ανακοίνωσε ο Τάσος Δούμπας και σε αυτήν υπάρχουν δύο χανιώτες. Ο συνήθης ύποπτος Μανώλης Μυλωνάκης αλλά και ο ταλαντούχος Κώστας Γαλανίδης.
Ο Κώστας Φλέγκας είναι ο τελευταίος που ´κόπηκε´, καθώς ο Ομοσπονδιακός προπονητής προτίμησε τους Κώστα Τσαλκάνη και Κώστα Γαλανίδη για δίδυμο τερματοφυλάκων.
Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Ντόσκας θα μεταβεί στην κροατική πρωτεύουσα ωστόσο η συμμετοχή του σε κάποιο ή κάποια παιχνίδια είναι αμφίβολη. Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε σε δάχτυλο του χεριού του κατά τη διάρκεια προπόνησης, οι γιατροί του συνέστησαν 2-3 μέρες ακινησία και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του. Έτσι λοιπόν η απουσία του από το ματς της πρεμιέρας με τη Σερβία είναι δεδομένη.
Αναλυτικά η αποστολή: Κώστας Τσαλκάνης, Δημήτρης Μιτελούδης, Αλέξανδρος Γούνας (Βουλιαγμένη), Κώστας Γαλανίδης, Παναγιώτης Παπαδόγκωνας, Κώστας Μουρίκης, Ανδρέας Μιράλης (Πανιώνιος), Γιώργος Ντόσκας, Χρήστος Αφρουδάκης, Γιάννης Φουντούλης, Μανώλης Μυλωνάκης, Βαγγέλης Δελακάς (Ολυμπιακός), Χριστόδουλος Κολόμβος (ΝΟ Πατρών).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα