Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φιλικό ΑΟΧ – Πλατανιά το Σάββατο μετά την αναβολή του Κυπέλλου

Οταν γράφαμε στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής για το πρόβλημα με τις άδειες των γηπέδων πιστεύαμε ότι αυτό θα ξεπεραστεί για να μπορέσει και μία φορά ο προγραμματισμός να λειτουργήσει στον χώρο του ποδοσφαίρου μας.
Ομως δυστυχώς η ΕΠΟ και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς έμειναν σταθεροί στις… συνήθειες χρόνων και έτσι η Ομοσπονδία αναγκάστηκε χθες να αποφασίσει την μετάθεση κατά μίας εβδομάδας της α´ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.
Επειδή όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού η αναβολή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί ημερομηνία για το φιλικό του ΑΟΧ με τον Πλατανιά. Το Σάββατο λοιπόν στο ΕΣ Χανίων γύρω στις 6μμ οι δύο ομάδες θα δώσουν ένα δυνατό τεστ και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συσφίξουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους.
Από την άλλη στον αέρα πλέον βρίσκεται το Σούπερ Καπ ΑΟΧ – Πανακρωτηριακού που είχε οριστεί για την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου αφού την ίδια μέρα αναμένεται να διεξαχθεί ο αγώνας του πρώτου στην Αγ. Παρασκευή.
Οπως σημείωσε στο site της η ΠΑΕ ΑΟΧ:
“Αναβάλεται ο προγραμματισμένος για την Κυριακή αγώνας που θα εδινε ο ΑΟ Χανιά στην Αθήνα, με την Αγία Παρασκευή  στο πλαίσιο της α φάσης του κυπέλλου Ελλάδος. Η απόφαση για αναβολή αφορα ολα τα παιχνίδια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΠΟ. Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έστειλε στους προέδρους όλων των ομάδων της Γ´ Εθνικής Κατηγορίας επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δρ. Ιωάννης Οικονομίδης, και αφορά τον ορισμό των αγώνων της Α´ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011. Το πλήρες κείμενο: «Κύριε Πρόεδρε, σε συνέχεια αλληλογραφίας μας (πρωτ. ΕΠΟ 24103/18-82010), σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδος αδυνατεί να ορίσει τους αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ περιόδου 2010-2011, λόγω μη κατάθεσης στην ΕΠΟ των αδειών λειτουργίας των γηπέδων από την περιφέρεια, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε εφαρμογή του άρθου 56α, παρ. 8 του Ν. 2726/99 και σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κανονισμού Γηπέδων και Ασφαλείας και Προστασίας Αγώνων της ΕΠΟ. Αν δεν κατατεθούν εγκαίρως οι άδειες λειτουργίας των γηπέδων, οι αγώνες δεν θα διεξαχθούν με υπαιτιότητα των γηπεδούχων ομάδων». Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στη Super League, την Ενωση Β´-Γ´ εθνικής Κατηγορίας, το ΕΣΚΑΝ, τον ΟΠΑΠ και τον τηλεοπτικό σταθμό Conn-X που έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011.
Ο ΟΦΗ 3-0 ΤΟΝ ΑΟΧ
ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Με 3-0 ο ΟΦΗ κέρδισε σε φιλικό τον ΑΟΧ με σκόρερ τους Βλόνταρτσικ (2΄) και Μανούσου (60´, 79´). Οπως δήλωσε ο Γιάννης Μαρκάκης: “ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι και μας βοήθησε να δούμε αρκετές από τις αδυναμίες μας κυρίως στους αμυντικούς. Επιθετικά σταθήκαμε αρκετά καλά και αξίζαμε τουλάχιστον ένα τέρμα. Είδα αρκετά καλά στοιχεία από πολλούς παίκτες μου όχι όμως από αυτούς που περίμενα…”
Οπως φαίνεται κάποιοι αμυντικοί που πέρυσι ήταν από τους κορυφαίους στο περιφερειακό δεν τράβηξαν χθες και έδωσαν την ευκαιρία στον σύλλογο του Ηρακλείου να πετύχει τρία τέρματα.  Αντίθετα ο Τριχιάς ήταν ξανά δραστήριος άσχετα αν δεν έχασε ευκαιρίες.  Ευκαιρίες έχασε ο Τσιτλακίδης που μέχρι στιγμής πάντως τα πάει περίφημα στα φιλικά.
Στο 2´ ο Βλόνταρτσικ άδειασε τους αμυντικούς και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ ενώ ο ΑΟΧ πλησίασε στην ισοφάριση με τους Γωνιωτάκη (5´) και Αλή Ογλού (18´) αλλά ο Βεζυρίδης απέκρουσε και τις δύο φορές σε κόρνερ.
Ο ΟΦΗ είχε στο πρώτο ημίχρονο δοκάρι με τον Ζορμπά (34´).
Στο 60´ από κάθετη πάσα του Σοϊλέδη και γύρισμα του Βλόνταρτσικ ο Μανούσος με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του ΟΦΗ και ο ίδιος παίκτης στο 79´ με κεφαλιά από φάουλ του Καρακατσάνη έκλεισε το σκορ.
Στο 68´ ο Μπαρτζώκας κράτησε το “0” σε διαγώνιο σουτ του Τσιτλακίδη (έδιωξε σε κόρνερ) ενώ στο 84´ ο Συροκάκης απέκρουσε το σουτ του Καρακατσάνη.
Ντεμπούτο με την φανέλα του ΟΦΗ έκανε ο Άρης Σοϊλέδης αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Μανούσος πετυχαίνοντας τα δύο από τα τρία γκολ του ΟΦΗ.
Στον πάγκο έμεινε ο Γιώργος Κατσικογιάννης που προτιμήθηκε από τον Χατζηνικολάου να ξεκουραστεί μετά το ταξίδι του στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε σοβαρός, πειθαρχημένος και χωρίς κενά στην απόδοση του.
ΟΦΗ: Βεζυρίδης (46΄Μπαρτζώκας), Σταυρακάκης (46΄Βερόν), Πίτσος (66΄Μονιάκης), Μπερτίν (83΄Χαριτωνίδης), Ψωμάς, Λιαπάκης (78΄Καρακατσάνης), Κάλαϊτζιτς (46΄Μπούρμπος), Κιάσσος (78΄Ζαχαράκης), Αγρίτης (54΄Μανούσος), Ζορμπάς (46΄Σοϊλέδης), Βλόνταρτσικ
ΑΟΧ: Καλογεράκης (75´ Συροκάκης), Παπακαστρίτσιος (46΄Νικηταράς), Μποχώνης, Ιασωνίδης (54΄Κουλάκης), Μπουρμπάκης (73´ Μποτωνάκης), Αντωνόπουλος (75´ Βουρβαχάκης), Τσάτσος (70΄Δρακάκης), Αλή Ογλού (46΄ Σεληνιωτάκης), Τσεσμελής (63΄ Περράκης), Γωνιωτάκης (54΄ Βασαδάκης), Τριχιάς (46΄ Τσιτλακίδης)
* Σπήλι – Πανακρωτηριακός 2-3, Ακρίτας – Ασή Γωνιά 0-1:
Σε φιλικά παιχνίδια που έγιναν χθες ο Πανακρωτηριακός νίκησε 3-2 στο Σπήλι την τοπική ομάδα ανατρέποντας το σκορ με γκολ των Παπαδομανωλάκη στο 70´, Αδαμόπουλου στο 78´ και Λυχνάκη στο 85´.
Ενώ οι μικροί του Ακρίτα ηττήθηκαν 0-1 από την Ασή Γωνιά με γκολ που δέχθηκαν στην εκπνοή. Περισσότερα για τα φιλικά αυτά στο αυριανό μας φύλλο.
ΝΕΑ ΣΟΚ
ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ:
ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΜΙΡΤΣΕΤΑ
Νέα ατυχία “χτύπησε” τον Πλατανιά καθώς μετά τον Νίκο Κατσικοκέρη, ο Ιγκόρ Μιρτσέτα αποτελεί το νέο θύμα τραυματισμού! Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής χτύπησε σοβαρά στην προπόνηση της Τρίτης, με αποτέλεσμα να υποστεί ρωγμώδες κάταγμα περόνης!
Όπερ σημαίνει πως ο Μιρτσέτα θ´ αναγκαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για δύο σχεδόν μήνες, μιας και ο τραυματισμός του, όπως έδειξαν οι εξετάσεις που υποβλήθηκε, είναι σε δύο διαφορετικά σημεία. Η ατυχία είναι ακόμα πιο μεγάλη, διότι ο Μιρτσέτα ήταν από τους καλύτερους παίκτες έως τώρα στην προετοιμασία του Πλατανιά και ο προπονητής του τον υπολόγιζε σοβαρά. Παρόλα αυτά, η ελπίδα είναι να γίνει πλέον καλά και να γυρίσει όσο το δυνατόν το συντομότερο στα γήπεδα.
Πίτρης ή Δελήμπασης η τελευταία μεταγραφή:
Εξάλλου δύο 19χρονους δοκιμάζει ο Πλατανιάς και οι οποίοι αναμένεται στο Σαββατιάτικο φιλικό με τον ΑΟΧ να πάρουν συμμετοχή ώστε πιθανόν ο ένας από αυτούς να αποτελέσει την τελευταία μεταγραφή σε μία θέση (αριστερό μπακ) που έχει ζητήσει ενίσχυση ο Τσίρκοβιτς. Πρόκειται για τον Γιάννη Πίτρη από τους Νέους Ηρακλή (παλιότερα παίκτη της Ενωσης Μιδέας) και τον Νίκο Δελήμπαση από τον Ορφέα Ελευθερούπολης -που πάντως παίζει περισσότερο ως δεξί μπακ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Από την ΕΠΣΧ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της α´ φάσης του Κυπέλλου Χανίων που ανοίγει αυλαία την Κυριακή. Για την 1η αγωνιστική θα παίξουν:
1ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ηρακλής Ν. – Ικαρος Μ. το Σάββατο (5.30μμ) στα Νεροκούρου
Κορωνίδα – ΑΕ Κυδωνίας την Κυριακή (5.30μμ) στο Νιο Χωριό
2ος όμιλος
1η αγωνιστική
Αρης Σ. – Δόξα το Σάββατο (5.30μμ) στη Σούδα
Αλμυρός – Νέοι Χανίων το Σάββατο (5.30μμ) στη Γεωργιούπολη
Ρεπό: Κισαμικός
3ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ελ. Βενιζέλος – ΑΟΔΑ το Σάββατο (5.30μμ) στο Ελπίς+Νίκη
Πλάτανος – Κρ. Αστέρας την Κυριακή (5.30μμ) στον Πλάτανο
4ος όμιλος
1η αγωνιστική
Χάλης – Αστέρας Μ. το Σάββατο (5.30μμ) στον Αλικιανό
ΙΝΚΑ Χανίων – Ιωνία 2000 την Κυριακή (10.30πμ) στα Νεροκούρου
5ος όμιλος
1η αγωνιστική
Θύελλα Καλ. – Τιτάν την Κυριακή (5.30μμ) στο Καστέλι
Γρανίτης – Ποσειδών Τσ. την Τετάρτη (5.30μμ) στους Αγ. Αποστόλους
6ος όμιλος
1η αγωνιστική
Μινώταυρος – Παλαιόχωρα την Κυριακή (5.30μμ) στις Μουρνιές
Κεραμειά – Ακρίτας την Τετάρτη (5.30μμ) στα Νεροκούρου
7ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ιδομενέας – Πανακρωτηριακός το Σάββατο (5.30μμ) στους Αγ. Αποστόλους
ΑΟ Περιβολίων – Ασπίδα την Κυριακή (10.30πμ) στα Περιβόλια


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα