Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κόντρα Πρωτόπαπα – Σανιδά

Αθήνα
Ενταση μεταξύ του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπα σημειώθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, της εξεταστικής Eπιτροπής για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.
Ο Γ. Σανιδάς, κατά την εξέτασή του από την Επιτροπή, επιχείρησε να αιτιολογήσει γιατί δεν συμπεριέλαβε τα πορίσματα Ζορμπά στη δικογραφία, στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης. Στα πορίσματα του πρώην προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, γινόταν λόγος για “μαύρο πολιτικό χρήμα που πήγε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο”.
Ο κ. Σανιδάς υποστήριξε ότι δεν ήθελε να προκαταλάβει το έργο της προανάκρισης, προκαλώντας δικονομική ακυρότητα, καθώς και ότι τα πορίσματα Ζορμπά έφεραν την υπογραφή μόνο του ιδίου και όχι όλων των μελών της ανεξάρτητης αρχής.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας καταλόγισε στον Γ. Σανιδά ότι δύο φορές στην υπόθεση του Βατοπεδίου και μία στην υπόθεση των ομολόγων δεν απέστειλε τη δικογραφία στη Βουλή, αλλά και ότι ήταν απών όταν διέφευγαν οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας, εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Siemens.
Τότε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χτύπησε το χέρι του στο έδρανο και ο Χρ. Πρωτόπαπας αντέδρασε λέγοντας ´όχι σε μένα αυτά´.
Κατόπιν αυτών, η επιτροπή αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για δέκα λεπτά, προκειμένου να επέλθει ηρεμία.
Oταν επανήλθε ο κ. Σανιδάς κατέθεσε, σε αντίθεση με τον κ. Ζορμπά, ότι ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής ουδέποτε του τηλεφώνησε προκειμένου να αιτηθεί την άσκηση δικαστικής συνδρομής, ώστε να ανοίξουν λογαριασμοί του Γ. Παπαμαρκάκη, υπεύθυνου της ΝΑΜ, στα νησιά Καϊμάν.
Προανήγγειλε δε και παραπομπές σε δίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του, των υπευθύνων του ΤΕΑΔΥ και του ΤΣΠΕΑΘ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έγινε τίποτε από δικαστικής πλευράς τα πέντε τελευταία χρόνια.
Οι δηλώσεις Σανιδά πυροδότησαν κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της Ρηγίλλης χαρακτήρισε τα πορίσματα Ζορμπά ´πολλαπλή φούσκα´, αφήνοντας αιχμές περί ψευδομαρτυρίας του πρώην προέδρου της ανεξάρτητης αρχής, ενώ το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί επί της ουσίας τα λεγόμενα Ζορμπά και εγκαλεί το Γ. Σανιδά, επειδή μπλόκαρε τον Ιούνιο του 2007 τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή για
τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών
της ΝΔ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα