Μουσείο Τυπογραφείας

Σχέδιο ανάπτυξης συνεδριακού τουρισμού

Αθήνα
Ευρεία σύσκεψη για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, υπό την προεδρία του υφυπουργού Τουρισμού Πολιτισμού, Γιώργου Νικητιάδη, ο οποίος τόνισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάδειξη αυτή της μορφής τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, που θα βασιστεί στις προτάσεις που θα καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και στην δημιουργία ειδικής γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει το συντονισμό των δράσεων.
Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του HAPCO, του ΣΕΤΕ και του Athens Convention Bureau, καθώς και επαγγελματίες ξενοδόχοι από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι διαθέτουν συνεδριακά κέντρα υψηλών προδιαγραφών.
Ο κ. Νικητιάδης τόνισε στους παρευρισκόμενους το ενδιαφέρον του υπουργείου για την ανάδειξη αυτής της μορφής τουρισμού και ανέφερε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε το παρελθόν, και πλέον να θέσουμε σωστές βάσεις, που θα συνδράμουν στο να αποκτήσουμε σημαντικό μερίδιο από τη διεθνή αγορά του συνεδριακού τουρισμού».
Στο πλαίσιο αυτό οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, που θα φέρει αποτελέσματα, και συμφώνησαν να καταρτιστεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που θα βασιστεί στις προτάσεις που θα καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Το σχέδιο θα εφαρμοστεί, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες συνεδριακές υποδομές, καθώς και να δημιουργηθούν οι συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης αυτή της μορφής τουρισμού.
Ανάμεσα στα θέματα, που ετέθησαν στο τραπέζι του διαλόγου, τα οποία συμβάλλουν στη νέα προσπάθεια, που ξεκινά, είναι η καταγραφή της υφιστάμενης συνεδριακής υποδομής της χώρας, η προβολή του ελληνικού συνεδριακού «προϊόντος» στην εξειδικευμένη αγορά των οργανωτών συνεδρίων και η δημιουργία κεντρικής και περιφερειακών δομών (τύπου Convention Bureaus) συντονισμού των δράσεων, που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.
Τέλος, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ειδική γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει το συντονισμό των δράσεων, που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.