Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΥ ΤΟΥ ΟΑΧ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ
Στην δέκατη θέση η εθνική κορασίδων μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Την δέκατη θέση κατέλαβε η Ελλάδα (φωτ.) μετά την ήττα από την Τσεχία με 78-52, στο τελευταίο παιχνίδι της για το 22ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων που διεξήχθη σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα έχοντας την αθλήτρια του ΟΑΧ Ελένη Ακρίβου στην αποστολή της.
Η Εθνική μας που είχε νικήσει 59-57 την Τσεχία πριν λίγες μέρες στη α’ φάση αυτή τη φορά εμφανίστηκε κουρασμένη ίσως επειδή τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της κρίθηκαν στο καλάθι. Η Ακρίβου είχε 8λεπτη συμμετοχή και πέτυχε 1 πόντο αφού ευστόχησε στη μία από τις 4 βολές που εκτέλεσε. Συνολικά στα 8 παιχνίδια αγωνίσθηκε 19 λεπτά με απολογισμό 3 πόντους.
Δεκάλεπτα: 26-11, 47-17, 69-39, 78-52Τσεχία (Φούσεκ): Αντέλοβα 4, Χαβλίκοβα 9(3), Ποχούνκοβα 11(2), Χόσκοβα 3, Βιοράλοβα 10, Ματούλκοβα 6(2), Οποσένσκα 7(1), Σάμκοβα, Σεβέροβα 9(1), Ντούσκοβα 7, Βεσάντοβα 4, Σαλάκοβα 8.Ελλάδα (Βελισσαράκος): Παπαβασιλείου 7(1), Στυλιαρά 3, Σιδέρη 4, Πριόνα, Τάρλα 3, Μάρκου, Ιωαννίδου 10(1), Κυρατζή 12(2), Ακρίβου 1, Σπυροπούλου 2, Κωτούλα , Φουράκη 10.
Δηλώσεις
Γ. Βελλισαράκος: «Όπως ξεκινήσαμε έτσι και τελειώσαμε. Ο βασικός μας στόχος που ήταν η παραμονή επετεύχθη. Είναι μεγάλη επιτυχία για τα κορίτσια που μαζεύτηκαν τριάντα μέρες πριν τους αγώνες και που συμμετείχαν σε πρωταθλήματα χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Πιστεύω ότι η δέκατη θέση και οι τρεις νίκες που κάναμε είναι υπέρβαση. Ευχαριστώ τον κόσμο και της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας για την απίστευτη στήριξη.»
Σ. Φουράκη: «Δεν ήμαστε ευχαριστημένες από την τελική μας θέση. Είναι βέβαια καλή η δέκατη θέση με δεδομένο ότι πριν τους αγώνες παλεύαμε για την παραμονή, αλλά πιστεύω ότι μπορούσαμε και καλύτερα. Ο κόσμος μας βοήθησε απίστευτα σε όλα τα παιχνίδια».
Η Ελλάδα είχε χάσει δύο μέρες νωρίτερα την ευκαιρία για μία μεγάλη νίκη που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να την στείλουν στην 8άδα. Συγκεκριμένα ηττήθηκε 45-43 από την Ισπανία και τερμάτισε στην 5η θεση του ομίλου ενώ αν νικούσε θα ισοβαθμούσε στην 4η με τον αντίπαλό της και την Ολλανδία, θα ήθελε βέβαια και διαφορά 7-8 πόντους καθώς είχε ηττηθεί από την τελευταία με 60-50.
Στο παιχνίδι αυτό η Ακρίβου αγωνίσθηκε μόλις 6” και η τελική βαθμολογία του ομίλου είχε ως εξής:
Τουρκία 10, Ισπανία 8, Βέλγιο 8, Ολλανδία 7, Ελλάδα 6 (1 νίκη – 4 ήττες), Τσεχία 6.
Στον αγώνα με την Φιλανδία για τις θέσεις 9-12 η εθνική μας παρότι έχανε 32-21 κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να επικρατήσει τελικά με 62-60.

Ξεκινούν οι Ακαδημίες του ΠΣΝΧ-Κρ. Αστέρα

Η ποδοσφαιρική ακαδημία του συλλόγου ΠΣΝ Χανιά – Κρ. Αστέρα, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια με επιτυχία στο χώρο του παιδικού ποδοσφαίρου, ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές της, με στόχο την αναβάθμιση του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας της. Η συνάντηση για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2010-2011 είναι σήμερα Δευτέρα και ώρα 17.30 στο γήπεδο του Μινώταυρου στις Μουρνιές. “Καλούμε  τα παιδιά της πόλης μας , που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα του ποδοσφαίρου, είτε ως ψυχαγωγία, είτε με αγωνιστική προοπτική, να έρθουν κοντά μας  και να στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής μας. Οι προπονήσεις της ακαδημίας θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο γήπεδο των Μουρνιών από ώρα 7μ.μ έως 11μ.μ. Για πληροφορίες και επικοινωνία τηλ. και fax 2821093296 (γραφεία συλλόγου) και τηλέφωνα υπευθύνων  τμημάτων Aγγελάκης Δημήτρης 6987111080, τεχνικός διευθυντής Τελιόπουλος Τάκης 6998116120”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα