Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Αθήνα
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αστυφύλακας, που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια, μετά την απόδραση τα ξημερώματα της Κυριακής οκτώ αλλοδαπών κρατουμένων.
Στις 03.30 και ενώ οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί εκτελούσαν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίου, οχτώ αλλοδαποί, εκ των 25 συνολικά κρατουμένων, αφού αποκόλλησαν τα κάγκελα του παραθύρου, στην πλαϊνή πλευρά των κρατητηρίων, κατάφεραν να διαφύγουν.
Από τους οκτώ αποδράσαντες, οι επτά κρατούνταν προς απέλαση -4 Παλαιστίνιοι, 2 Αφγανοί και 1 Αλγερινός- και ο όγδοος, υπήκοος Πακιστάν, ήταν κρατούμενος για ναρκωτικά.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Παλαιστίνιοι.
Σε βάρος των αστυνομικών σχηματίσθηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΔΝΙΑ
«Η απόδραση οκτώ κρατουμένων από το αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου δεν δείχνει απλώς ότι οι αποδράσεις έχουν γίνει ‘θεσμός’ επί της σημερινής διακυβέρνησης. Φανερώνει μια νοοτροπία παραίτησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τη σύγκρουση με τα προβλήματα και τον συμβιβασμό της με νοσηρές αντιλήψεις ‘ωχαδελφισμού’ και μόνιμης ‘θερινής ραστώνης’» σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ν.Δένδιας.

ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ένας 49χρονος δραπέτης συνελήφθη από τις αρχές όταν επιχείρησε να βγάλει ταυτότητα στο Τμήμα Ασφαλείας στη Κω, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
Ο 49χρονος δήλωσε στοιχεία συγγενικού του προσώπου, ωστόσο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πρόκειται για δραπέτη των Φυλακών Κέρκυρας από το 2003, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία και προχώρησαν στη σύλληψή του. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα