Μουσείο Τυπογραφείας

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΘΗΝΑ
Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα δυσάρεστα μέτρα το 2010, πλέον αυτών που προβλέπονται στο Μνημόνιο, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Στη συνέντευξή του ο υπουργός αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «χαλάρωσης» της οικονομικής πολιτικής λόγω των επικείμενων εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αρνείται να σχολιάσει τα σενάρια για τον πιθανό κυβερνητικό ανασχηματισμό. Σε σχέση με τη συζήτηση για εξαγγελία «κοινωνικού πακέτου» μέτρων, στη ΔΕΘ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τηρεί επιφυλακτική στάση, λέγοντας ότι «η δεδομένη δημοσιονομική κατάσταση είναι απολύτως σαφής σε όλους μας» και ότι «το βασικό ζητούμενο στην κοινωνική πολιτική είναι η καλύτερη στόχευση στο πιο ευάλωτα στρώματα και η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ώστε τα χρήματα να πιάνουν τόπο».
Για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, το 2010, λέει ότι δεν υπάρχει ανάγκη, ενώ για το 2011 σημειώνει ότι τα μέτρα που θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμού θα είναι ύψους 3,2% του ΑΕΠ.
Για την υστέρηση στο μέτωπο των κρατικών εσόδων, εκφράζει την αισιοδοξία ότι, αν υπάρξει κάποια απόκλιση στο τέλος του χρόνου, «αυτή θα είναι μικρή και δεν θα επηρεάσει τη συνολική εικόνα». 
Τέλος, για το ενδεχόμενο περικοπών σε μισθούς και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός επισημαίνει ότι «οι αλλαγές στην αγορά εργασίας αλλά και η ισορροπημένη απόφαση των κοινωνικών εταίρων για τις αυξήσεις την επόμενη τριετία διασφαλίζουν ένα περιβάλλον ώστε να μην τεθεί» το θέμα αυτό ξανά από την τρόικα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.