Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ

Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΛΥΜΑΚΗΣ
Πανελλαδικά αλλά ιδιαίτερα εδώ στον τόπο μας, όλες οι -κατά τη δεκαετία του 1950 και λίγο μετά-πανέμορφες παραλίες, στις οποίες δεν έφθανε τότε δρόμος, αλλά χρειαζόταν από μία μέχρι και πέντε ώρες πεζοπορία για να φθάσεις ως εκεί, ανακαλύφθηκαν και αναδείχθηκαν από τους φυσιολάτρες, που διέμεναν στο ύπαιθρο ή σε πρόχειρες καλύβες, κάτω από δέντρα και οι πιο… εκσυγχρονισμένοι σε μικρές σκηνές.
Ετσι, φθάσαμε μετά από ώρες πεζοπορίας στην ακτή Φοινικόδασος του Πρέβελη. Στη Σούγια, στο Ροδοβάνι πεζοπορώντας. Στο Ελαφονήσι από Κουνένι (Βάθη). Στον Μπάλο Γραμπούσα από Καλυβιανή. Στα Φαλάσαρνα από Πλάτανο πεζοπορώντας· και σε αμέτρητες άλλες. Τα ξακουστά σήμερα Μάταλα τα ανέδειξαν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές.
Σήμερα έχουν φθάσει παντού δρόμοι και σε μερικές απ? αυτές έχουν χτισθεί καταλύμματα που πολλές φορές τις κατέστρεψαν, αλλά αυτοί ήταν οι “νόμιμοι” και οι ελεύθεροι κατασκηνωτές οι “παράνομοι”. Ετσι, ενώ η αστυνομία μας στα Χανιά αλλά και στο Ρέθυμνο έχει τελευταία στο ενεργητικό της πάρα πολλές επιτυχίες κατά των καλλιεργητών και εμπόρων ναρκωτικών και κατά παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου κ.λπ., άφησε όλα αυτά και εξεστράτευσε κατά των πραγματικών φυσιολατρών που πραγματοποιούν κάμπινγκ σε ακτές. Και μάλιστα με ενισχυμένη σύνθεση ωσάν να επρόκειτο να εισβάλει σε κάποια… Ζωνιανά.
Ετσι όταν εκκρεμούν χιλιάδες δικογραφίες κατά κλεφτών, μιζαδόρων, πλαστογράφων συνταγών και εγγράφων και κατά πολλών επωνύμων απατεώνων και καρεκλοκενταύρων, η δικαστική εξουσία επιβαρύνεται με ακόμη περισσότερες, που αφορούν πραγματικούς φυσιολάτρες και προστάτες της φύσης. Και μη μας πουν για ρύπανση κ.λπ..
Παντού μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις. Ο Δικηγορικός Σύλλογος, νομίζω, έχει υποχρέωση να ερευνήσει το θέμα, ως αναφέρθηκε στα ?Χ.Ν.”. Αν πράγματι υπάρχει νόμος που με ασάφεια αναφέρεται στο κάμπινγκ, να ξεκαθαριστεί ή να καταργηθεί άμεσα. Δεν νομίζω να κατασκηνώνει κανείς εμπρός από ξενοδοχεία ή δωμάτια ή ταβέρνες αλλά σε μακρινά απ? όλα αυτά σημεία και δεν ενοχλεί κανέναν παρά μόνο κάποια συμφέροντα που ίσως νομίζουν ότι… χάνουν πελάτες τα δωμάτιά τους. Αλλά οι κατασκηνωτές δεν θέλουν και δεν θα πάνε σε δωμάτια όπως και αν πάει το πράγμα. Ίσως αυτοί να… υπενθυμίζουν στην αστυνομία τον αμφίβολο και ίσως αντισυνταγματικό νόμο και για να λέμε την αλήθεια η αστυνομία προσπαθεί να τον εφαρμόζει, για να μην τους δυσαρεστήσει και αρχίσουν τις αναφορές. Σε αυτά τα κάμπινγκ πολλές φορές υπάρχουν και κάποια άτομα που σαν ταλαίπωροι χρήστες, δηλαδή άρρωστοι, κατέχουν και λίγα γραμμάρια κάνναβης.
Το ίδιο όμως συμβαίνει -και μάλιστα με σκληρά ναρκωτικά ή ακόμη και με όπλα- κυρίως σε πολυτελή ξενοδοχεία, όπου αν θα ήταν δυνατόν να ερευνήσει η αστυνομία θα έβρισκε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.
Εκεί, όμως, είναι τα δύσκολα και καλά τα αποφεύγουν γιατί έτσι θα έπλητταν τον τουρισμό, όπως τον πλήττουν με τους ανθρώπους στα κάμπινγκ. Ας φροντίσουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι βουλευτές κ.λπ. να αλλάξει ο νόμος (δεν γνωρίζω αλήθεια τι ακριβώς αναφέρει) ώστε να μην υποχρεώνονται οι αστυνομικοί να τραβούν στις φυλακές νέους ανθρώπους, ντόπιους ή επισκέπτες, για κατοχή… 0,02 ή 0,05 γραμμαρίων κάνναβης.
Μάλιστα μετά την αρθρογραφία για το θέμα ότι δεν θεωρείται σοβαρό να γίνονται βαρύγδουπες ανακοινώσεις για συλλήψεις με ναρκωτικά για ποσότητες τόσο μικρές, οι ανακοινώσεις πλέον αναφέρουν το γεγονός της σύλληψης με… μικροποσότητα κάνναβης.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι ασθενείς και χρειάζονται συμπαράσταση που η Πολιτεία τής μίζας, των καταχραστών και της ασύστολης σπατάλης δεν βρίσκει χρήματα να ενισχύσει τον ΟΚΑΝΑ. Στις έξι με επτά χιλιάδες χρηστών που υπολογίζονται όσοι αναμένουν επί χρόνια σειρά για θεραπεία. Και χιλιάδες άλλοι που δεν φθάνουν ως εκεί αφού γνωρίζουν ότι θα φτάσει σε μια δεκαετία η σειρά τους.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολλοί από αυτούς που συλλαμβάνονται, συμβαίνει το τραγελαφικό και απαράδεκτο η Πολιτεία να συλλαμβάνει αυτούς που με την ανικανότητα και αναλγησία της τους έχει φέρει σε αυτό το σημείο που δεν θα είχαν φτάσει αν πραγματικά λειτουργούσε κράτος πρόνοιας και πρόληψης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα