Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΣΙΡΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έστειλε στους προέδρους όλων των ομάδων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δρ. Ιωάννης Οικονομίδης, και αφορά τον ορισμό των αγώνων της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011.

Εναν ορισμό που δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή λόγω του προβλήματος με τις άδειες λειτουργίας των γηπέδων της περιφέρειας. Πάντως λογικά το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και έτσι θα γίνουν κανονικά οι αγώνες το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου.
Το πλήρες κείμενο: «Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια αλληλογραφίας μας (πρωτ. ΕΠΟ 24103/18-82010), σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδος αδυνατεί να ορίσει τους αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ περιόδου 2010-2011, λόγω μη κατάθεσης στην ΕΠΟ των αδειών λειτουργίας των γηπέδων από την περιφέρεια, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε εφαρμογή του άρθου 56α, παρ. 8 του Ν. 2726/99 και σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κανονισμού Γηπέδων και Ασφαλείας και Προστασίας Αγώνων της ΕΠΟ.
Αν δεν κατατεθούν εγκαίρως οι άδειες λειτουργίας των γηπέδων, οι αγώνες δεν θα διεξαχθούν με υπαιτιότητα των γηπεδούχων ομάδων».
Με αφορμή την κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος τώρα οι δύο προπονητές Πλατανιά και ΑΟΧ και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους. Περισσότερο ο Γιάννης Μαρκάκης ενώ ο Μίκι Τσίρκοβιτς όπως είναι λογικό προβληματίζεται από την ετοιμότητα της δικής του ομάδας αλλά και την ισχυρή έδρα του αντιπάλου της.
Να προσθέσουμε ότι από τον Πλατανιά απορρίφθηκαν οι δύο παίκτες που δοκιμάστηκαν όμως μάλλον δεν θα προχωρήσει ούτε του Ραπτάκη αλλά θα περιμένουν στο επόμενο φιλικό ένα ακόμα αριστερό μπακ μικρής ηλικίας από την Αθήνα για να δοκιμαστεί με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει την τελευταία μεταγραφή του συλλόγου. Οι δηλώσεις των δύο προπονητών:
Τσίρκοβιτς: Ο Εθνικός Φιλιππιάδας είναι μία ομάδα από τον άλλο όμιλο για την οποία οι πληροφορίες μου λένε ότι διαθέτει πολύ δυνατή έδρα. Εμείς επειδή έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, δεν θα είμαστε έτοιμοι στον αγώνα αυτό σε 10 μέρες. Ομως θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση και νομίζω ότι οι παίκτες μου έχουν τις δυνατότητες για να τα καταφέρουν. Βέβαια πάντα προτεραιότητα για μας αλλά και για όλες σχεδόν τις ομάδες είναι το πρωτάθλημα.
Μαρκάκης: Νομίζω ότι η κλήρωση είναι βατή για εμάς. Πάντως ο αγώνας με την Αγ. Παρασκευή δεν παύει να είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας και κρύβει αρκετές δυσκολίες αλλά πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πάρουμε την πρόκριση.
Να προσθέσουμε εδώ ότι ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Πεταυράκη από το Ρουφ στην Αγ. Παρασκευή που πάντως συνεχίζει να ψάχνεται, κάτι που φάνηκε και από την ήττα της με 2-0 από τον ΑΟ Περιστερίου.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ
ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΤΗΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Σε μία πρώτη συζήτηση που έγινε προχθές βράδυ στα γραφεία της ΕΠΣΧ δεν διαφάνηκε ότι θα υπάρξουν σημαντικές διαφορές στο επόμενο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Δηλαδή μάλλον θα γίνει πάλι με τις ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους και τους αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα στην α’ φάση για να έχουμε στην β’ φάση ξανά όμιλο Τίτλου και Παραμονής με έδρες. Επίσης είναι άγνωστο αν θα κινδυνεύει ξανά με αγώνες μπαράζ ο 9ος και ο 10ος του ομίλου Τίτλου. Κάτι που τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά… ευτράπελα την τελευταία αγωνιστική. Θυμίζουμε μάλιστα ότι υπήρξε ομάδα από τον όμιλο Παραμονής που φύλαξε δυνάμεις και δεν πήγε καθόλου να παίξει την τελευταία αγωνιστική περιμένοντας μήπως προκύψει αγώνας μπαράζ!
ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση της σχολής UEFA A (1 φάση) στα Χανιά το διάστημα 6-19 Σεπτεμβρίου, αφού συμπληρώθηκε ικανοποιητικός αριθμός προπονητών που θα συμμετάσχουν, για να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και το δίπλωμά τους, ώστε να μπορούν να εργαστούν-σύμφωνα και με τον νέο αναθεωρημένο κανονισμό προπονητών της ΕΠΟ- σε ομάδες περιφερειακού και άνω. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η εξομοίωση (πιθανόν σε ένα 3ήμερο εντός της σχολής) των παλαιών διπλωμάτων (προ 1998) σε UEFA, όσων προπονητών το επιθυμούν και έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά, αλλά και θα επανεξετασθούν όσοι είχαν αποτύχει στις εξετάσεις της σχολής UEFA B που είχε γίνει πέρισυ στα Χανιά. Λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.
Ετσι έστω και την τελευταία στιγμή δεν χάθηκε αυτή η ευκαιρία και η Σχολή θα γίνει κανονικά στην πόλη μας.

Αγιασμός στην γυναικεία ομάδα του ΑΟ Χανιά

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Μοναχή Ελιά ο αγιασμός -από τον π. Γιαννη Καραμουσαδάκη- για το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικης περιόδου της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Χανιά (φωτ. πάνω). Τις αθλήτριες του ΑΟΧ καλωσόρισε ο Στ. Πάτερος που είπε ότι στην περυσινή περίοδο πραγματοποίησαν στην παρθενική τους παρουσία πολύ καλή πορεία και φέτος μπορούν να καταφέρουν ακόμα περισσότερα. Ενώ τόνισε ότι τόσο η διοίκηση όσο και ο προπονητής θα είναι δίπλα τους για να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Ενώ ο Γ. Κατσουλάκης σημείωσε ότι τα κορίτσια εκτός από καλές αθλήτριες θα πρέπει να αποτελούν με την γενικότερη συμπεριφορά τους πρώτυπα αφού αγωνίζονται σε ένα ιστορικό σωματείο όπως τον ΑΟΧ. Συνεχίζεται πάντως η ενίσχυση της ομάδας που υπό τις οδηγίες του Μάνου Βεργανελάκη και για όλη την εβδομάδα πραγματοποιεί πρωινές προπονήσεις (8πμ). Μετά τις Μπραουδάκη, Κουράκη, Δρόσου και Κελάκη που αποκτήθηκαν από Αρτέμιδες στον ΑΟΧ θα συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κρήτης η Βεατρίκη Σαρρή (φωτ. κέντρο). Η οποία με την φανέλα των Νέων Χανίων διακρινόταν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα στα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΧ. Μάλιστα με 47 τέρματα ήταν 3η σκόρερ στο τελευταίο πρωτάθλημα των τζούνιορ. Ακόμα ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και εκδόθηκε κανονικά δελτίο στην Νένκοβα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα