Μουσείο Τυπογραφείας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Αθήνα
Την πεποίθηση ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει με τους ίδιους και ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, το 2012 θα υπάρξει ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και αύξηση της επιχειρηματικότητας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ως “αυτοδιοικητική μάχη με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά”, εξηγώντας ότι έχουμε να κάνουμε με μια καινούρια, πλέον, αυτοδιοίκηση με το νέο θεσμό του “Καλλικράτη”, ο οποίος, όπως είπε, πρέπει να ξεκινήσει με πρόσωπα που θα πιστέψουν σε αυτήν την πολύ μεγάλη αλλαγή.
Ακόμη, χαρακτήρισε “δημοσιογραφική” τη συζήτηση που γίνεται περί “απροθυμίας” υπουργών να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι “πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.
Παράλληλα, επισήμανε ότι αν και “επικοινωνιακά” είναι μια μεγάλη μάχη εκείνη για την Περιφέρεια Αττικής, οι μάχες σε όλες τις Περιφέρειες έχουν την αξία τους.
Όσον αφορά δε στη συζήτηση περί ανασχηματισμού, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι “εάν προκύψει θέμα αναγκών με τις περιφερειακές εκλογές και τις τοπικές εκλογές, τότε θα συμπληρωθούν τα κενά που θα υπάρξουν και τουλάχιστον μέχρι στιγμής αυτό είναι”. Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συζήτηση αυτή “φιλολογική” και επισήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να παράγει έργο. Διευκρίνισε δε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης.
Ειδικότερα, σχετικά με την ύφεση και την ανεργία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει προοπτική όχι με τα λόγια αλλά με αριθμούς και συγκεκριμένο πλάνο.
Εκτίμησε δε ότι “αν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε, τηρώντας τους όρους του μνημονίου, που δεν είναι αλυσίδες, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά μια σειρά δεσμεύσεων και αυτοδεσμεύσεων -κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό-, θα μπορέσουμε να περάσουμε σε μια άλλη φάση”.
Ερωτηθείς σχετικά με το κοινωνικό πακέτο που αναμένεται ότι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει ακριβώς να αναδείξει πλέον, εκείνα τα στοιχεία της κοινωνικής της πολιτικής που θα δημιουργήσουν ένα κλίμα ασφάλειας και βεβαιότητας που λείπει από τον πολίτη και που “θα έχει να κάνει τόσο με την υπόστασή του ως άτομο μέσα στην κοινωνία, όσο και με την υπόστασή του σε ένα οικονομικό και αναπτυξιακό περιβάλλον”.
Ταυτόχρονα, ο κ. Πεταλωτής άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για την “πειραγμένη στατιστική”, που παρουσίασε και αφορούσε και στο ύψος της ανεργίας, καθώς επίσης και προς τον πρόεδρο του κόμματος Αντ. Σαμαρά, ο οποίος “όταν μιλάει για κυβέρνηση του μνημονίου, δια των εκπροσώπων του, μόνο υποκρισία μπορεί να θεωρηθεί ότι επιδεικνύει”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.