Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ

ΛευκωσΙΑ
Ένα άτομο συνέλαβε χθες η κυπριακή αστυνομία, ως ύποπτο για συμμετοχή στην κλοπή των εκρηκτικών της Εθνικής Φρουράς.
Ο συλληφθείς, 31 ετών, ήταν μεταξύ των οκτώ συνολικά υπόπτων, που είχαν τεθεί υπό κράτηση, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω μη αποδοχής της προφορικής μαρτυρίας που είχε εξασφαλίσει εναντίον τους η Αστυνομία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι η εκ νέου σύλληψή του έγινε μετά την εξασφάλιση επιστημονικής μαρτυρίας που τον διασυνδέει με την υπόθεση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για γενετικό υλικό που βρέθηκε σε ανακαλυφθέντα εκρηκτικά.
Η κλοπή έγινε αντιληπτή στις 21 Ιουλίου, όταν στη διάρκεια ελέγχου των αποθηκών του στρατοπέδου, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 200 ράβδοι πλαστικής εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος, που ενδεχομένως να είχε αφαιρεθεί σταδιακά.
Από την κλαπείσα ποσότητα βρέθηκαν 213 ράβδοι, που είχαν κρυφθεί σε δύο διαφορετικούς ανοικτούς χώρους, γύρω από τη Λεμεσό.
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας για τα υπόλοιπα εκρηκτικά, με βάση επτά δικαστικά εντάλματα, που αφορούν σε διαφορετικά άτομα.
Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Φρουράς, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε ότι είναι ενδεχόμενο η εκρηκτική κεφαλή αντιαρματικού όπλου RPG, που διαπιστώθηκε ότι λείπει από κιβώτιο σε στρατόπεδο κοντά στη Λευκωσία, τελικά να μην έχει κλαπεί.
Αν και το ενδεχόμενο της κλοπής δεν έχει αποκλεισθεί εντελώς, διερευνάται με σοβαρότητα η εκδοχή ότι απουσία της εκρηκτικής κεφαλής του όπλου να οφείλεται στην εφαρμογή διαταγής, που περιορίζει το περιεχόμενο κάθε κιβωτίου με τα όπλα αυτά σε πέντε, αντί των έξι, όπως ίσχυε προηγουμένως.
Η κ. Στυλιανού είπε ότι το όλο θέμα είναι δυνατό να προέκυψε από λογιστικό λάθος, λόγω της σύγχυσης ως προς το πια διαταγή βρίσκεται σε ισχύ.
Σημείωσε, επίσης, ότι διεξάγεται έρευνα, για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν και διοικητικές παραλείψεις.
Η κυρία Στυλιανού απέρριψε κατηγορηματικά επικρίσεις περί προσπάθειας κουκουλώματος και ανέφερε ότι την υπόθεση χειρίζονται πολύ έμπειροι ανακριτές, οι οποίοι θα φέρουν σε πέρας το έργο της διαλεύκανσης της υπόθεσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα