Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αθήνα
Επιπλέον κίνητρα και μπόνους, για να συνεχίσουν οι πολίτες να συγκεντρώνουν αποδείξεις, εξετάζει να χορηγήσει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα θα απλοποιήσει τις διαδικασίες καταγραφής των συναλλαγών και αποστολής των στοιχείων στην Εφορία.
Ο αρχικός ενθουσιασμός για το «κίνημα των αποδείξεων» έχει εξασθενήσει και στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο, πολλοί φορολογούμενοι είχαν ήδη «κτίσει» το αφορολόγητο όριό τους και είτε δεν ζητούν πλέον αποδείξεις, είτε διαπραγματεύονται τον ΦΠΑ για να πετύχουν καλύτερη τιμή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Κέρδος, τα τρία επικρατέστερα σενάρια για τη θωράκιση του συστήματος των αποδείξεων, όπως τα επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, είναι τα εξής:
– Μεγαλύτερη μείωση του φόρου για αποδείξεις από ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.
– Καθορισμό του ύψους των δαπανών που θα εκπίπτουν από τον φόρο ή το εισόδημα του φορολογούμενου με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η οποία θα εκδίδεται μέχρι την 15η Φεβρουαρίου του οικονομικού έτους που αφορά η δήλωση.
– Καθορισμό του ύψους της αξίας των αποδείξεων και του είδους που απαιτούνται για το «κτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η οποία θα εκδίδεται επίσης μέχρι την 15η Φεβρουαρίου του οικονομικού έτους που αφορά η δήλωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.