Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Αθήνα
Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου συνέδεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον ανασχηματισμό μιλώντας χθες στα ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι 1 Πειραιά”, ο Γιώργος Πεταλωτής είπε πως αν γίνει ανασχηματισμός “θα είναι για να συμπληρωθούν τα όποια κενά, εάν κάποιοι από το κυβερνητικό σχήμα πάνε προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.
Πρόσθεσε ότι αποφασίζεται από τον Πρωθυπουργό και αναγγέλλεται μόνο από εκείνον.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέες θέσεις υφυπουργών, λέγοντας ότι εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να εφαρμόζει πολιτικές με τον καλύτερο τρόπο.
Μιλώντας στην ΕΤ-3, δήλωσε ότι “ο ανασχηματισμός, εάν προκύψει ανάγκη συμπλήρωσης στο κυβερνητικό σχήμα, θα γίνει με τον τρόπο που πρέπει να γίνει”.
Στη ΔΕΘ το “κοινωνικό στίγμα”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι το υπό εξέταση “κοινωνικό πακέτο” της ΔΕΘ περιλαμβάνει μέτρα όπως η επιδότηση ανέργων και η ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών, των ολοήμερων σχολείων και των κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης. “Έχουμε υποχρέωση μέσα από τις εξαγγελίες και τις μεγάλες αποφάσεις μας να εξορθολογήσουμε μια σειρά από ζητήματα που μέχρι τώρα δεν τα είχαμε σκεφτεί. Και θα είναι πολύ συγκεκριμένα αυτά που θα πει ο Πρωθυπουργός”, είπε. Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να εξαγγελθούν παροχές.
Δεν υπάρχει περίπτωση” για νέα μέτρα
Ερωτηθείς για την εφαρμογή του Μνημονίου, τόνισε ότι θα είναι απαρέγκλιτη. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται μόνο για όρους δανεισμού, αλλά περιλαμβάνει και πολιτικά ζητήματα που έθεσε η κυβέρνηση, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη και οι προγραμματικές δεσμεύσεις, “σ’ ένα βαθμό φυσικά, οι οποίες είναι συμβατές με την συγκυρία”.
Τόνισε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση” να υπάρξουν νέα μέτρα το 2010. Για το 2011 είπε ότι είναι ήδη δρομολογημένα.
Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης είπε: “Το να μιλάνε κάποιοι για μνημονολάτρες ή μη, εκτός από πολυτέλεια, είναι και υποκρισία. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, κατά την άποψή μου, να λέει ποιοι είναι υπέρ του μνημονίου και ποιοι κατά. Όσοι είναι κατά του μνημονίου, ας έρθουν να μας πούνε ποιοι μας ανάγκασαν να φθάσουμε στην ανάγκη να υπάρχει μνημόνιο και τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να κάνουμε”.
Για τη Νέα Δημοκρατία σημείωσε ότι ακόμη και σήμερα υπερασπίζεται τα πεπραγμένα και ταυτίζεται με την κυβέρνηση Καραμανλή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα