Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ευρωπαϊκή… αλληλεγγύη

Η ΑΡΝΗΣΗ της Σλοβακίας να ταυτιστεί με το πανευρωπαϊκό πνεύμα περί αλληλεγγύης (προς την Ελλάδα) όντας ήδη η ίδια μέλος τόσο της Ευρωζώνης όσο και της Ε.Ε., δείχνει και το μέγεθος αστοχίας της βεβιασμένης διεύρυνσης της Ενωσης. Που δεν θα έπρεπε να γίνει μόνο με κριτήρια οικονομικά και πολιτικά αλλά και ευρωπαϊκών αξιών. Και η αλληλεγγύη είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή αξία.
ΓΙΑ ΤΟ παραπάνω θέμα είναι ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση της ανεξάρτητης βουλευτού κ. Ντόρας Μπακογιάννη: “Η απόφαση της νέας κυβέρνησης της Σλοβακίας (για τη μη στήριξη του σχεδίου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα) είναι διπλά απαράδεκτη -είπε. “Τόσο γιατί παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών όσο και γιατί είχε ψηφίσει (η Σλοβακία) το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά όργανα. Είναι και μία ενέργεια αγνωμοσύνης έναντι της Ελλάδας, που υποστήριξε σθεναρά την ένταξή της τόσο στην Ε.Ε. όσο και στη ζώνη του Ευρώ?”.
ΑΛΛΑ, η όλη υπόθεση, ως “θέμα αρχής”, αφορά περισσότερο τις χώρες που υποστήριξαν την είσοδο της Σλοβακίας σε μια Ενωση, στην οποία η βασικότερη αξία-η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών-φαίνεται να μη την απασχολεί διόλου! Σε μια τέτοια περίπτωση, αλίμονό μας, αν αρχίσει η κάθε χώρα, στην πρώτη δυσκολία της Ε.Ε., να σηκώνει “μπαϊράκι” και να διαφωνεί με τη γενική γραμμή? Θα γίνουμε ένα σκορποχώρι, οπότε αντίο Ευρώπη, αντίο ευρώ, αντίο Ε.Ε.

Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα